11.3.20

Τζανακόπουλος: Παράνομη και αντισυνταγματική η προανακριτική...


Μεταξύ των συναδέλφων του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσερχόμενος στην προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση πιθανής εμπλοκής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στο σκάνδαλο της Novartis.

Ο...
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε τη νομιμότητα της Επιτροπής κι έκανε λόγο για «παράνομη, αντικοινοβουλευτικη και αντισυνταγματική λειτουργία της». Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, η παρανομία, πέρα από την απόφαση εξαίρεσης του ιδίου και του Παύλου Πολάκη, αφορά κυρίως στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής, ώστε να υπάρξει ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, στη διενεργούμενη έρευνα για την υπόθεση Novartis, εκφοβισμός των προστατευόμενων μαρτύρων, κατασυκοφάντηση δικαστικών λειτουργών, με έναν και μόνο στόχο: τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis και την προστασία πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε αυτό.

Επί της διαδικασίας, σε έντονο ύφος διεμήφθη ο διάλογος με τον Θάνο Πλεύρη.


Ο βουλευτής της Ν.Δ. ζήτησε εξηγήσεις για την επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στον Άρειο Πάγο, υπονοώντας ότι ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε παρέμβει σε υπόθεση υπό δικαστική διερεύνηση, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εξέλιξη του διαλόγου, ο κ. Τζανακόπουλος άφησε αιχμές για σκόπιμη κωλυσιέργεια από τη Ν.Δ. και προσωπικά τον κ. Πλεύρη στις προσπάθειες διερεύνησης του σκανδάλου Novartis και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα αποδειχθεί.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Σπύρος Λάππας τόνισε ότι ο κ. Τζανακόπουλος δε θεωρείται μάρτυρας, αλλά μέλος της Προανακριτικής και γι'αυτό δεν θα υποβληθούν από την πλευρά τους ερωτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: