30.3.20

Ελλάδα: Ο «χάρτης» των κρουσμάτων...


Μεγαλώνει καθημερινά πλέον η λίστα των θυμάτων στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, καθώς την Κυριακή ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 39.

 Το...
τελευταίο θύμα από τον COVID-19 στην Ελλάδα, καταγράφηκε στη Λέσβο το απόγευμα της Κυριακής. Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία ενώ χθες, το απόγευμα, πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από COVID-19.

Σημειώνεται ότι η κόρη της 76χρονης η οποία με συμπτώματα γρίπης παραμένει απομονωμένη με το παιδί της στο σπίτι στο χωριό όπου διέμενε με τη μητέρα της, ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου. Χθες τα Κέντρα Υγείας παρέμειναν κλειστά και απολυμάνθηκαν. Τόσο από την κόρη της 76χρονης όσο και από το παιδί της έχουν ληφθεί δείγματα, τα δε αποτελέσματα αναμένονται από το Ινστιτούτο Παστέρ.


Νωρίτερα την Κυριακή, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει άλλους έξι θανάτους από τη νόσο.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν πλέον στα 1.156, καθώς προστέθηκαν άλλα 95 μέσα σε μία ημέρα.

69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 15.000 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Οι πέντε άνθρωποι που κατέληξαν την Κυριακή, είναι ένας 40χρονος και τέσσερις ηλικιωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Ο 40χρονος νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό, ένας 62χρονος στο Σωτηρία με καρδιολογικά προβλήματα, ένας 65χρονος στο ΑΧΕΠΑ κι ένας 71χρονος από την Ξάνθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήμετα), καθώς και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.

Όσον αφορά στην Ξάνθη, πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ασθενούς με κορονοϊό.

Προηγήθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο αλλά και ένας 46χρονος στρατιωτικός από το Κουτσό.

Την ίδια στιγμή η λίστα των κρουσμάτων που καταγράφονται στην πόλη αυξάνεται, καθώς δύο ακόμη στρατιωτικοί βρέθηκαν θετικοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εχίνος βρίσκεται από την Τετάρτη σε καθεστώς υψηλής καραντίνας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί και φοιτητές που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: