5.3.20

«Η εξέλιξη στην Πάτρα είναι πολύ ανησυχητική»...

Παρέμβαση Τσίπρα για κορονοϊό...

Για το ζήτημα του κορονοϊού και τη Δημόσια Υγεία παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της...
Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να πει «δυο λόγια σχετικά με τον κορονοϊό, δεν ήθελα να τα πω στην εισήγηση μου για ευνόητους λόγους. Φοβάμαι ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Η εξέλιξη στην Πάτρα είναι πολύ ανησυχητική.
Εμείς ορθώς αναβάλαμε όλες τις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις μας γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης».

«Και ορθώς επίσης δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας.
Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι.
Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορονοϊό και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι».

«Εμείς αντιθέτως με αίσθημα ευθύνης δε θα επικεντρώσουμε στη κριτική και στη καταγγελία αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του ΕΣΥ.
Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να ζητήσουμε να ενισχυθούν τόσο τα προληπτικά μέτρα όσο και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.
Πρέπει να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια.
Και να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα.
Και πρέπει να γίνει και μια σύσταση στον ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: