29.3.20

Στην γραμμή Μηταράκη, ο Μουτζούρης...

Στη γραμμή Μηταράκη κινείται πλέον ο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος ζήτησε την παράταση της κυβερνητικής απόφασης για μη αποδοχή, από 1ης Μαρτίου και για ένα μήνα, αιτήσεων ασύλου.

Ο...
κ. Μουτζούρης -ο οποίος πριν λίγο καιρό φαινόταν πως ήταν απέναντι από τις κυβερνητικές επιλογές στο προσφυγικό ζήτημα- με τις σημερινές του απαράδεκτες δηλώσεις συντάσσεται πλέον με το Μαξίμου και τις αποφάσεις του, οι οποίες αντιστρατεύονται κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και προβαίνουν απροκάλυπτα σε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα (Κυριακή) ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στη σχετική απόφαση, όπως αυτή ανακοινώθηκε από το ΚΥΣΕΑ και εξειδικεύτηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, υποστήριξε τα παρακάτω:


«Σε τρεις ημέρες τελειώνει ο μήνας, στη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα δεν δέχεται αιτήσεις ασύλου. Το μέτρο αυτό είχε πολύ θετικά αποτελέσματα. Αποθάρρυνε εισόδους. Η κυβέρνηση πρέπει να το παρατείνει. Η προσπάθεια σωτηρίας της χώρας υπερέχει κάθε σχετικής καταγγελίας εναντίον της στα λεγόμενα “διεθνή φόρα”. Η Τουρκία έχει καταταγεί στις “ασφαλείς χώρες”. Αιτήσεις ασύλου, συνεπώς, υποβάλλονται εκεί, ως χώρα πρώτης εισόδου των αιτούμενων. Γιατί “ανέλαβε” η χώρα μας τον καταστροφικό ρόλο αυτό;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: