29.3.20

Να μας πει ο κ. Χαρδαλιάς, πόσοι...

Δεν ξέρω αν λέει ψέματα ο κ. Χαρδαλιάς, δεν έχω λόγο να πιστεύω κάτι τέτοιο. Αλλά πρέπει να αναφερθεί αναλυτικά σε όσα λέει, με...

στοιχεία και αριθμούς.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ήταν στη σημερινή ενημέρωση αρκετά δηκτικός για τους πολίτες - δεν ήταν η πρώτη φορά και δεν είναι ο μόνος από την κυβέρνηση που κατηγορεί διαρκώς τον κόσμο.

Είπε -αποκάλυψε- ότι την Παρασκευή πολύ κόσμος ήθελε να κάνει ταξιδάκι για Σαββατοκύριακο, για να φτιάξει δήθεν τα υδραυλικά στα εξοχικά του.

«Το Σαββατοκύριακο υπήρχε μια έξαρση στα τηλέφωνα, κάποιοι συμπολίτες μας έχουν ξεπεράσει τα όρια της εφευρετικότητας. Την Παρασκευή είχαν παντού διαλυθεί τα υδραυλικά και όλοι έπρεπε να τα φτιάξουν, για να πάνε στα εξοχικά τους. Είναι ζήτημα ευθύνης. Δεν μπορώ αυτήν τη μεμψιμοιρία».

Δεν ξέρω αν λέει ψέματα ο κ. Χαρδαλιάς, δεν έχω λόγο να πιστεύω κάτι τέτοιο. Αλλά πρέπει να αναφερθεί αναλυτικά στο γεγονός, με στοιχεία και αριθμούς: πόσοι ήταν εκείνοι που ζήτησαν κάτι τόσο εξωφρενικό;

Όχι τίποτε άλλο, απλώς βαρεθήκαμε να ακούμε τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και τα πρόθυμα ΜΜΕ να κατηγορούν τους πολίτες. Και τον κόσμο. Ισως γιατί πίσω από την ατομική ευθύνη κρύβεται η ευθύνη του κράτους.

Εντάξει, το πρώτο Σαββατοκύριακο να το δεχτούμε, πολύ κόσμος φέρθηκε απερίσκεπτα. Ίσως γιατί δεν είχε «χωνέψει» τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ήταν εκείνο το Σαββατοκύριακο, αν θυμάστε, που και η κυβέρνηση φέρθηκε ανεύθυνα αφήνοντας ανοιχτές τις εκκλησίες.

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο τη δουλειά την έκαναν οι ειδήσεις στις τηλεοράσεις. «Γεμάτες οι παραλίες από κόσμο, ντροπή» έλεγε ένας ρεπόρτερ και από πίσω του βλέπαμε μία εντελώς άδεια παραλία. Μαγική εικόνα. Αλλά την ευθύνη την έριχναν ξανά στον κόσμο. Και ας ήταν κλεισμένος στα σπίτια του.

Τώρα θα δείτε πόσο πολύ θα παίξει αυτό με τα υδραυλικά... Σημαία θα το κάνουν. Είναι πιασιάρικο.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Χαρδαλιάς: πόσοι συμπολίτες μας ζήτησαν άδεια να πάνε στα εξοχικά τους αυτό το Σαββατοκύριακο; Και αν είναι όντως τόσο πολλοί να τους «κράξουμε» όλοι μαζί...

Δημήτρης Κανελλόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: