29.4.20

«Κι αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος / και μας δουλεύει από πάνω εντελώς»...


BINTEO...
Ενα τραγούδι (τραγούδι, τρόπος του λέγειν) του Χρήστου Δάντη ξεσήκωσε αντιδράσεις. Οχι για το λόγο που θα περιμένατε, λόγους ποιότητας δηλαδή, αλλά επειδή θεωρήθηκε βλάσφημο.

Το...
τραγούδι (είπαμε, οκ...) λέγεται «Δεν Υπάρχει Θεός» (εμ...) και οι στίχοι του, όπως διαβάζουμε, είναι οι εξής: «Δεν υπάρχει Θεός, / μάλλον πέθανε κι αν υπήρξε ποτέ μας την έκανε, / μας παράτησε να 'ναι πιο άνετος ή κάπου θα 'ναι κλεισμένος τρελός... / Δεν υπάρχει Θεός κι ούτε νοιάζεται που ένας κόσμος στα δύο μοιράζεται / κι αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος / και μας δουλεύει από πάνω εντελώς...».

Η εκκλησία ξεσηκώθηκε, κάποιοι από την εκκλησία δηλαδή. «Αυτό είναι φοβερό. Πολύ προσβλητικό, απάνθρωπο και απαράδεκτο. Ντροπή του κου Δάντη» δήλωσε στο πάντοτε έγκυρο εκκλησιαστικό site ekklisiaonline.gr ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ζιόμπολας. Και συνεχίζει, έξαλλος να υποθέσω: «Είσαι αισχρός, βλάσφημος, άξιος περιφρονήσεως και γιουχαρίσματος. Έπεσες αγαπητέ μου πολύ χαμηλά και είσαι άξιος ιεράς αγανακτήσεως, δεν έχεις μέσα σου Ιερό και Όσιο και είσαι κατακριτέος».

Μάλιστα, όπως γράφει το ekklisiaonline.gr «θα κινηθούμε νομικά εναντίον του Χ. Δάντη για το αισχρό τραγούδι». Εχουν βάσιμους λόγους: «Την ώρα που η Πίστη και η Εκκλησία δοκιμάζονται, τη στιγμή που οι πιστοί δεν μπορούν να εισέλθουν στους Ιερούς Ναούς κάποιοι απίστευτοι τύποι επιθυμούν τσάμπα διαφήμιση».



Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: