5.4.20

Σημαντικές θα είναι οι αλλαγές στις προτάσεις κυβερνήσεων...

Πρέπει να βλέπουμε τις δημόσιες υπηρεσίες ως επένδυση, όχι ως μειονέκτημα. Να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας στην αγορά εργασίας. Να ξαναδούμε τα προνόμια των...

πλουσίων επισημαίνει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας για τον κορωνοϊό και τον ρόλο του δημοσίου τομέα.
Σε άρθρο των Finacial Times που πραγματεύεται το νέο ρόλο του δημοσίου τομέα αναφέρεται με ανάρτησή του στο Facebook ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό και καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

«Πρέπει να βλέπουμε τις δημόσιες υπηρεσίες ως επένδυση, όχι ως μειονέκτημα. Να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας στην αγορά εργασίας. Να ξαναδούμε τα προνόμια των πλουσίων. Πολιτικές που μέχρι τώρα θεωρούνταν εκκεντρικές όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η φορολόγηση του πλούτου θα πρέπει να είναι συστατικά στοιχεία των νέων προσεγγίσεων» γράφει ο κ. Μόσιαλος.

«Στις επόμενες ημέρες θα δούμε σημαντικές αλλαγές στις προτάσεις πολλών κυβερνήσεων και για τις εθνικές πολιτικές και για την παγκόσμια διακυβέρνηση» προσθέτει, μεταξύ άλλων.

«Στα πλαίσια αυτά κατέθεσα τις προτάσεις μου για την σημασία των επιστημονικών ανακαλύψεων ως δημοσίων αγαθών σε περιόδους μεγάλων κρίσεων. Οι κρίσεις απαιτούν αναπροσαρμογές και γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Η χώρα μας είναι στην πρωτοπορία των μεγάλων συζητήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο» επισημαίνει, ακόμη, ο καθηγητής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: