6.4.20

Η Βουλή πληρώνει τον στρατό στα σύνορα!...


Με απόφαση του προέδρου της Κώστα Τασούλα η Βουλή θα χρηματοδοτήσει τον ελληνικό στρατό! Από τα ταμεία της Βουλής θα φύγει 1 εκατ. ευρώ και θα πάει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας!

Ο λόγος; Το Πεντάγωνο έχει...
αυξημένες δαπάνες για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στον Εβρο και προφανώς δεν μπορεί να τις καλύψει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 27 Μαρτίου ο υφυπουργός Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απέστειλε στη Βουλή επιστολή-αίτημα οικονομικής ενίσχυσης «στο πλαίσιο της συνδρομής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών». Αμ’ έπος αμ’ έργον ο Κ. Τασούλας ανταποκρίθηκε στο αίτημα Στεφανή και διαπίστωσε «την ανάγκη συμβολής της Βουλής στην αντιμετώπιση εκτάκτων και επειγουσών αναγκών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ενόψει της αποτροπής μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά ελληνοτουρκικά σύνορα» (απορία: η Βουλή αναφέρεται σε «ανατολικά ελληνοτουρκικά σύνορα» και όχι απλώς σε ελληνοτουρκικά σύνορα. Προφανώς στο γραφείο του προέδρου θωρούν ότι έχουμε π.χ. και… δυτικά ελληνοτουρκικά σύνορα). 

Ετσι στις 30 Μαρτίου ενέκρινε την κατάθεση σε λογαριασμό του υπουργείου Αμυνας 1 εκατ. ευρώ «ως ελάχιστη συμβολή της Βουλής». Σημείωση: Τα χρήματα βγήκαν από την Υπηρεσία Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων, δηλαδή και από χρηματοδοτήσεις της Βουλής για τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τους έβαλε και πλήρωσαν τους κουτόφραγκους ο Κ. Τασούλας!

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: