30.4.20

Είπαν ό,τι τους είχαν γράψει να πουν...


Βγήκαν, τα είπαν και απήλθαν έχοντας ήσυχοι τη συνείδησή τους και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Κάποιοι μονόλογοι συνοδευόμενοι από κάτι κάρτες που κανείς δεν μπορούσε να διαβάσει από την οθόνη της τηλεόρασης και θύμιζαν τηλεκατάρτιση “σκόιλ ελικικού”, χωρίς...
διευκρινιστικές ερωτήσεις και με το απαραίτητο λιβάνισμα στον πρωθυπουργό που μας έσωσε από τον αόρατο εχθρό, και τέλος. Αυτό ήταν, και τέλος. Και άντε εσύ τώρα να βγάλεις άκρη με όλα αυτά που άκουσες. Γιατί στην τελική ανάλυση εσύ έχεις πλέον την ευθύνη και όχι αυτοί.

Στα λόγια, στα σχέδια επί χάρτου και στους μονολόγους μια χαρά τα πήγαν οι υφυπουργοί. Στο διά ταύτα έχουν κάποιες ελλείψεις, σαν τις ελλείψεις που έχει ακόμη η χώρα σε τεστ ώστε να προχωρήσει σε μαζικούς ελέγχους των πολιτών

Και άντε εσύ τώρα να βγάλεις άκρη για το τι θα γίνει με τις μάσκες. Αυτές που όταν δεν τις είχαμε δεν ήταν απαραίτητες και τώρα που βρέθηκε κάποιος να τις παράγει έγιναν απαραίτητες και υποχρεωτικές. Το πού θα τις βρίσκεις, τι προδιαγραφές θα πρέπει να έχουν και πόσο θα κοστίζουν είναι και αυτά δική σου ευθύνη.

Αυτά δεν σ' τα είπαν οι υφυπουργοί γιατί δεν τους τα είχαν γράψει να τα πουν. Εσύ απλώς βρες κάτι που να μοιάζει με μάσκα για να καλύπτεις το πρόσωπό σου και να είσαι καλυμμένος για το πρόστιμο των 150 ευρώ και μην το ψάχνεις παραπάνω.

Μετά άντε να βγάλεις εσύ άκρη με τα τετραγωνικά μέτρα. Γιατί στα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να βρίσκεται ένας πελάτης ανά 10 τετραγωνικά μέτρα αλλά άντε να βάλεις κόσμο με τέτοια αραιή πυκνότητα σε λεωφορεία και συρμούς του μετρό και του ηλεκτρικού. Ή άντε να βγάλεις άκρη για το πόσοι μαθητές θα πρέπει να μπαίνουν σε σχολικές αίθουσες που πάνω κάτω είναι 25 τ.μ. η κάθε μία.

Άντε να βγάλεις πάλι άκρη για το τι ακριβώς θα γίνει με τις εκκλησίες και πώς θα ελέγχεται η προσέλευση των πιστών, αφού κάτι τέτοιο είναι ευαίσθητο θέμα, όπως φυσικά και η Θεία Κοινωνία, οπότε με κάτι τέτοια καλό είναι να μην ανακατεύονται οι υφυπουργοί και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Όπως και όποιος νοσήσει νόσησε και άντε μετά εσύ να ψάξεις να βρεις ποιος είναι ο οικογενειακός σου γιατρός. Γιατί στα λόγια, στα σχέδια επί χάρτου και στους μονολόγους μια χαρά τα πήγαν οι υφυπουργοί. Στο διά ταύτα έχουν κάποιες ελλείψεις. Σαν τις ελλείψεις που έχει ακόμη η χώρα σε τεστ ώστε να προχωρήσει σε μαζικούς ελέγχους των πολιτών. Αλλά αυτά, είπαμε, δεν τους τα είχαν γράψει για να τα πουν.

Πέτρος Κατσάκος

H AYΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: