28.4.20

O κορoνοϊός είναι παντού (το ίδιο κι ο Χαρδαλιάς)...


 Πρέπει να παραμείνουμε υπεύθυνοι αλλά και ρεαλιστές, γιατί ο κορoνοϊός είναι παντού, επεσήμανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Πετύχαμε το...
σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης της νόσου, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως σήμερα είμαστε λίγα 24ωρα πριν περάσουμε στη 2η φάση.

 Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως είναι εξαιρετικά πιο κρίσιμη και δύσκολη στη διαχείρισή της η 2η φάση της σταδιακής άρσης των περιορισμών.

«Από το μένουμε σπίτι περνάμε στη σταδιακή μετακίνηση, με τους όρους που επιβάλλονται και εφόσον τηρηθούν τα παραπάνω, θα ετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα. Όσο πiο σκληρά εφαρμόσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα περάσουμε στα επόμενα βήματα», πρόσθεσε.

«Τηρούμε τους κανόνες; Τότε προχωράμε. Σε διαφορετική περίπτωση θα γυρίσουμε πίσω», κατέληξε.

Σε τρία στάδια η προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων με ΜΜΜ στις υπηρεσίες

Στις 07.00, στις 08.00 και στις 09.00 θα μπορούν να προσέρχονται στις υπηρεσίες τους - για λόγους ασφαλείας - οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, που χρησιμοποιούν για τον σκοπό τα ΜΜΜ, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών.


EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Λιβάνιο, παραμένει η άδεια ειδικού σκοπού, η οποία εξαρτάται και από το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ αναφορικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών σημείωσε πως για όσες συναλλαγές δεν είναι εφικτή η ψηφιακή εξυπηρέτηση, ισχύει το προκαθορισμένο ραντεβού.

Ο κ. Λιβάνιος επεσήμανε πως ΚΑΠΗ και λέσχες φιλίας παραμένουν κλειστές και θα ανοίξουν όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, όπως επίσης και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις ανοίγουν με την τήρηση των κανόνων, ενώ οι παιδικές χαρές παραμένουν κλειστές και το άνοιγμα τους θα εξαρτηθεί από την έναρξη των πρωτοβάθμιων σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: