20.6.20

Η Ελλάδα δεν έχει πολλές επιλογές...


Το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, ήταν από κάθε άποψη συγκλονιστικό. Την ίδια στιγμή φανέρωσε αυτό που αρκετοί αναμένουν: ότι η Τουρκία σχεδιάζει τη σύγκρουση και...
δεν πτοείται από καμία παρέμβαση -αν και πολύ αμφιβάλλω για το είδος των όποιων παρεμβάσεων.

Το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, όπως το εκλαμβάνω εγώ, είναι ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για την αναμέτρηση, όποτε και αν το επιλέξει ο Ταγίπ Ερντογάν.


«Όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι», είπε ο κ. Φλώρος.

Αν δεν κάνω λάθος, αυτό είναι το πιο αυστηρό και σκληρό μήνυμα και από εκείνη την προειδοποίηση του πρώην υπουργού Άμυνας, του κ. Αποστολάκη για την ισοπέδωση της βραχονησίδας, εάν ανέβουν σε αυτή οι Τούρκοι.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Πολιτικά, διπλωματικά και αν χρειαστεί και στρατιωτικά. Όλοι είμαστε υπέρ της ειρήνης. Ποιος τρελός, εκτός του Ερντογάν, επιδιώκει ένα πόλεμο; Ποιος θέλει νεκρούς και καταστροφές; Οι Τούρκοι βαδίζουν στο δρόμο χωρίς επιστροφή, φοβάται ένας διπλωμάτης με τον οποίο συζήτησα το θέμα των τουρκικών απειλών. Εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι του, η Ελλάδα δεν έχει πολλές επιλογές: Ή αμύνεται ή κάθεται στο τραπέζι και χάνει στο «συμβιβασμό».

Το μήνυμα, λοιπόν, του κ. Φλώρου, δεν είναι μόνο προς την Τουρκία, αλλά και προς την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Ειδικά το ΝΑΤΟ θεωρώ ότι υποθάλπτει την τουρκική επιθετικότητα. Η Τουρκία έχει απειλήσει πολεμικά πλοία δύο χωρών-μελών του, της Γαλλίας και της Ελλάδας, και η ηγεσία της Συμμαχίας …ερευνά.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου, πατήστε ΕΔΩ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: