30.4.13

Oργιάζει η λαθρεμπορία χρυσού...

crimenet.gr
Νέα υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού αποκαλύφθηκε την Παρασκευή στο «Ελ. Βενιζέλος». Εντοπίστηκαν και δεσμεύθηκαν από υπαλλήλους του Τελωνείου 15.7 κιλά χρυσού κρυμμένα μέσα σε κουτιά με πασχαλινές λαμπάδες.

Προορισμός τους...
ήταν η Γερμανία, όπως και στην περίπτωση σύλληψης 32χρονου Γερμανού που την 12η Απριλίου προσπάθησε να εξάγει στο Βερολίνο κιλά χρυσό και 470 κιλά ασήμι. Στην υπόθεση της Παρασκευής, ο άνδρας που εντοπίστηκε να μεταφέρει το χρυσό (δεν συνελήφθη) είχε στην κατοχή του 2 δελτία αποστολής τα οποία και κατασχέθηκαν από άνδρες του ΣΔΟΕ για περαιτέρω έλεγχο.

Από τα σχετικά έγγραφα πάντως, για τη γνησιότητα των οποίων εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις προέκυπτε ότι την εξαγωγή του χρυσού έκανε εταιρεία εμπορίας πολύτιμων μετάλλων με έδρα την ...Κάλυμνο καθώς και ότι το εμπόρευμα παραλήφθηκε από υποκατάστημα της εταιρείας στην οδό Ερμού.

Εκτιμάται ότι ο χρυσός αγοράστηκε από ενεχυροδανειστήρια δίχως νόμιμα παραστατικά και γι' αυτό η εξαγωγή του στη Γερμανία επιχειρήθηκε να γίνει με εικονικά τιμολόγια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: