30.9.13

Χρυσαυγίτες προς Channel 4: "Μη δείξετε τα πρόσωπά μας"...

Φοβισμένους τους βρήκε τους Χρυσαυγίτες...

Ο δημοσιογράφος κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου αλλά επισκέφτηκε και κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής για να καταγράψει αντιδράσεις. Το άρθρο που έγραψε τιτλοφορείται: «Δείχνουν τις...
σβάστικες, αλλά όχι τα πρόσωπά τους – Η Χρυσή Αυγή σε κρίση» και αρχίζει ως εξής:

«Ο ήλιος λάμπει αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και αυτός είναι ο καιρός που μπορούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να επιδείξουν τα μυώδη σώματά τους. Ολοι φορούν μαύρα γιλέκα ή μαύρα t-shirts: οι περισσότεροι προτιμούν τη μάρκα Pit Bull. Ομως δεν είναι μία συνηθισμένη Κυριακή…»

Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια αναφέρεται στις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο ίδιος περιγράφει την επίσκεψή του στα γραφεία τους στην Αθήνα. «Ζήτησα να μιλήσω με κάποιον. Στην είσοδο υπήρχαν 4-5 άτομα με μαύρα t-shirts και κράνη δίπλα τους. Κανείς δεν ήθελε να μιλήσει. Τελικά, ένας μου είπε off camera: Ολα αυτά γίνονται επειδή ανεβαίνουμε τόσο γρήγορα. Εχουμε 20% στα γκάλοπ και έπρεπε να μας σταματήσουν. Δεν έχει να κάνει με τη δολοφονία. Ολοι όσοι καταφτάνουν στα γραφεία μοιάζουν μεταξύ τους: ντυμένοι στα μαύρα, ξυρισμένο κεφάλι, γυαλιά Aviator και gothic τατουάζ. Μην τραβάς τα πρόσωπα μας, μου φωνάζουν Τους ρωτάω γιατί και τότε κάποιος κινείται απειλητικά προς την κάμερα με το κράνος. Οι υπόλοιποι προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.Θα έρθουν στα σπίτια μας αν δείξεις τα πρόσωπά μας».

Ο Πολ Μέισον κάνει αναφορά και στην επιστολή της Ουρανίας Μιχαλολιάκου που ζήτησε από τα μέλη της ΧΑ να ετοιμαστούν ακόμα και να πεθάνουν γι αυτά που πιστεύουν.

Κλείνει δε το άρθρο του εκτιμώντας ότι με τις συλλήψεις και την εξάρθρωση της ΧΑ δημιουργείται νέα δυναμική στην Ελλάδα και η χώρα μπαίνει σε νέα πολιτική φάση...
e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: