29.2.16

Μοσκοβισί: Ευκαιρία για ανάπτυξη...


...η προσφυγική κρίση...

Ως ευκαιρία που θα μπορούσε να τονώσει την ανάπτυξη βλέπει ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί την προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη καθώς όπως υποστήριξε θα μπορούσε να...
αναγκάσει τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες.

«Αυτή είναι μια πολύ συναισθηματική κρίση και είναι μια πολιτική πρόκληση πολύ μεγάλης σημασίας, αλλά αν κοιτάξω τα οικονομικά και μόνο τα οικονομικά, έχω πειστεί πως μπορεί να είναι μια ευκαιρία ικανή να προκαλέσει αύξηση των δαπανών κατά 0,2 με 0,3%», ανέφερε ο επίτροπος μιλώντας στο CNBC.

«Εμείς, και ιδιαίτερα η Γερμανία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την υποδοχή και την ενσωμάτωση εκείνων που φεύγουν από καθεστώτα που απειλούν τη ζωή τους», πρόσθεσε.

Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε τη σημασία των μέτρων για αύξηση των δαπανών: «Το πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει στην ΕΕ είναι πως υποφέρουμε από ένα επενδυτικό κενό, χρειαζόμαστε να επενδύσουμε περισσότερα στο μέλλον». Όπως υπογράμμισε, ελπίζει πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μια πρωτοβουλία αξίας 315 δισ. ευρώ που στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες πολιτικές, θα τονώσουν την ανάπτυξη.

«Χρειαζόμαστε να κινητοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, περιλαμβανομένων των δημοσιονομικών εργαλείων, προκειμένου να επιδιώξουμε ισχυρότερη ανάπτυξη», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: