31.8.16

Πόσα χρήματα έβαλαν στο πορτοφόλι τους οι 8 υποψήφιοι...

Image result for τηλεοπτικές άδειες
...για τη δημοπρασία.
Ο οικονομικός σχεδιασμός κάθε σχήματος…
Είναι προφανές ότι και τα 8 επιχειρηματικά σχήματα που συμμετέχουν στη δημοπρασία που είναι σε εξέλιξη για τις 4 τηλεοπτικές άδειες επιθυμούν να αποκτήσουν από μία. Ωστόσο οι μισοί θα καταφέρουν να βγουν κερδισμένοι και με την...
άδεια στο χέρι από το κτίριο της ΓΓΕΕ σε λίγες ώρες ή το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί.

Αντίθετα, δεν είναι αυτονόητο ότι οι «κερδισμένοι» θα είναι αποκλειστικά από τα σχήματα που εκπροσωπούνται από τους ιδιοκτήτες τους.

Για αυτό επιχειρώντας μια «ακτινογραφία» των προθέσεων των σχημάτων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό – αυστηρά όμως, ως προς το σκέλος των χρημάτων που είναι αποφασισμένα να διαθέσουν για την απόκτηση άδειας προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία.

Χωρίζοντας το 8μελές σχήμα σε δύο ομάδες… Όπου στην πρώτη ομάδα ανήκουν οι υποψήφιοι που διαθέτουν τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλαδή, ΣΚΑΙ, STAR, ANT1 και ALPHA… Και στη δεύτερη ομάδα οι νέοι υποψήφιοι, δηλαδή, Μαρινάκης, Σαββίδης, Καλογρίτσας και η Κυπριακή εταιρία (συμφερόντων Βαρδινογιάννη)… Προκύπτει ότι τα «πορτοφόλια», αφενός ποικίλουν και αφετέρου έχουν οροφή!

Συγκεκριμένα από την πρώτη ομάδα των επιχειρηματιών που διαθέτουν τηλεοπτικούς σταθμούς… Μαθαίνουμε ότι δύο είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν όσα χρειαστεί για να φύγουν με τηλεοπτική άδεια και οι άλλοι δύο κατέβηκαν στη δημοπρασία με συγκεκριμένο budget. Μεταξύ των δυο τελευταίων, ο ένας έχει συγκεκριμένο ποσό στη διάθεσή του και ως εκ τούτου δεν μπορεί να το υπερβεί, ενώ ο δεύτερος που επίσης έχει συγκεκριμένο budget δεν θέλει να το υπερβεί!

Και επειδή τα φαινόμενα απατούν, προειδοποιούμε ότι δεν είναι αυτονόητο ποιος είναι ποιος*.

Τώρα στη δεύτερη ομάδα των νέων υποψηφίων για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας… Μεταξύ των 4 σχημάτων… Οι δύο διακρίνονται για την αποφασιστικότητά τους να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια ανεξαρτήτου τιμήματος, άρα θα δώσουν όσα χρειαστεί για να φύγουν με τηλεοπτική άδεια από το κτίριο της ΓΓΕΕ… Ένας έχει οροφή και μάλιστα χαμηλή… Και ο τελευταίος έχει αποφασίσει να διαθέσει συγκεκριμένο budget!



*Για την καλύτερη κατανόηση της πολιτικής ως προς τα χρήματα που είναι διατεθειμένα να ξοδέψουν τα 8 υποψήφια σχήματα προκειμένου να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια διαβάστε προσεκτικά την ειδησεογραφία του Enimerosi24!

πηγη enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: