28.4.09

Καθησυχάζουν για τη νόσο...


Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά την θωράκιση της χώρας για την γρίπη των χοίρων εμφανίστηκε ο υπουργός υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, έγκαιρα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο "Άρτεμις" που εκπονήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Μάλιστα, στους αερολιμένες τοποθετούνται θερμοκάμερες που θα εντοπίζουν τη θερμοκρασία των εισερχόμενων επιβατών, σε περίπτωση που είναι εμπύρετοι.
Δύο νοσοκομεία είναι ήδη έτοιμα και υπάρχει φαρμακευτική κάλυψη για ποσοστό 12% του πληθυσμού.
Η Αθήνα πρόκειται να...
καταθέσει τις προτάσεις της στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της νόσου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Καθησυχαστική εμφανίστηκε μέσω του σταθμού μας και η κοινοτική επίτροπος Υγείας Ανδρούλα Βασιλείου.

Η επιδημία, είπε, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί, ωστόσο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Την Πέμπτη τα κράτη μέλη της Κοινότητας θα λάβουν κοινές αποφάσεις, ενώ την Τετάρτη η κυπριακής καταγωγής επίτροπος θα έρθει σε
επαφή και με τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες για την παρασκευή νέου εμβολίου.
Η ίδια πάντως ζήτησε απ΄οσους θα ταξιδέψουν σε χώρες που εμφανίστηκαν θάνατοι και κρούσματα να ειναι πλήρως ενημερωμένοι από τις αρχές των κρατών τους.

"Ο νέος ιός που εντοπίστηκε σε ανθρώπους δεν είναι ίδιος με τον κλασικό ιό της γρίπης των χοίρων που προσβάλλει το είδος αυτό των ζώων και προκαλεί ήπια νόσο". Αυτό διευκρινίζει η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνει ότι ο κλασικός ιός της γρίπης των χοίρων σπάνια προσβάλλει τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με το άρρωστο ζώο.

Η κτηνιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διαβεβαιώνει ότι το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα από χοιρινό κρέας είναι απόλυτα ασφαλή για κατανάλωση εφόσον υποστούν θερμική επεξεργασία.

"Υπάρχουν 20% πιθανότητες η επιδημία να λάβει διαστάσεις δήλωσε από την πλευρά του στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Δημήτρης Τριχόπουλος.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι η πιθανότητα να νοσήσει πολύ βαριά ο ασθενής ανέρχεται μόλις στο 1 % .
Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: