30.4.10

Θα διαγράψει και τον Καραμανλή;...

Εκτός από τη… μαρίδα, τις τελευταίες μέρες δεν είναι λίγοι εκείνοι που άρχισαν να λένε στον Σαμαρά ότι, αν θέλει να γίνει αρχηγός, πρέπει να κάνεις αυτό που έκανε ο Γιώργος με τον Σημίτη. Ουσιαστικά, του δείχνουν το δρόμο της διαγραφής του Κώστα Καραμανλή!

Προς το παρόν ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν...

...έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις επ’ αυτού. Όμως, όσοι γνωρίζουν τα… μαγειρέματα που γίνονται στη Ρηγίλλης, τολμούν να πουν ότι έχει αρχίσει να το σκέφτεται. Θεωρεί, μάλιστα, ότι η διαγραφή του Καραμανλή είναι η μόνη διέξοδος για να βγει από το εσωκομματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση, ο Σαμαράς έχει αρχίσει να διερευνά τις προθέσεις του προκατόχου του. Στο πλαίσιο αυτό έχει ζητήσει από τους Αρβανιτόπουλο, Δασκαλάκη, Ζακυνθινό και Ζαγορίτη να τον κρατούν σε διαρκή ενημέρωση. Αυτή τη στιγμή έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι ο Καραμανλής σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει για ένα διάστημα από την ενεργό πολιτική. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. αν ο τέως πρωθυπουργός δεν επιβεβαιώσει τις σχετικές εκτιμήσεις. Στην περίπτωση αυτή θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια κρίση, προκαλώντας την αντίδραση του Καραμανλή.

Ήδη ο Σαμαράς άρχισε να εκδηλώνει τις πρώτες προκλήσεις. Σιγά-σιγά θα κλιμακώνει τη στρατηγική του, αποδοκιμάζοντας σχεδόν στο σύνολό της την οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή. Μ’ αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι θα καταφέρει να παραμυθιάσει την κοινή γνώμη, βγάζοντας εκτός κάδρου των εαυτό του. Η στρατηγική της Ρηγίλλης έχει αρχίσει να προκαλεί τις πρώτες αντιδράσεις των καραμανλικών. Τη Δευτέρα ο τέως πρωθυπουργός φώναξε στο γραφείο του τα πιο πιστά παπαγαλάκια του και έδωσε τις σχετικές εντολές.

Στη σύσκεψη της πλατείας Μαβίλη μετείχαν και οι Αγγέλου, Αντώναρος (που δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί εκ νέου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.), Παυλόπουλος και Στυλιανίδης. Εκεί αποφασίστηκε να αρχίσουν οι διαρροές-απάντηση στους σχεδιασμούς της Ρηγίλλης. «Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο Σαμαράς είναι ότι είναι ενοικιαστής στην Ν.Δ.», ανέφεραν στελέχη του σκληρού καραμανλικού πυρήνα. Ο άνθρωπος που πρωτοστατούσε στις διαρροές ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δεν έδειχνε διατεθειμένος να πέσει αμαχητί.
από το Καρφί

Δεν υπάρχουν σχόλια: