31.3.11

«Πράσινο φως» για την επέκταση του μετρό στον Πειραιά...


Την έγκριση της μελέτης για τη χωροθέτηση του έργου «Επέκταση της Γραμμής 3, τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς» αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Η Γραμμή 3 θα είναι η προέκταση της σημερινής που φτάνει μέχρι το Αιγάλεω και θα καλύπτει τις περιοχές Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Νίκαια, Κορυδαλλό και Πειραιά. Θα έχει μήκος 7,6 χλμ. και θα ...

περιλαμβάνει έξι νέους σταθμούς: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Στον Πειραιά θα υπάρχουν δύο σταθμοί, ο πρώτος στον τερματικό του ΗΣΑΠ και ο δεύτερος στο παρκάκι απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο.

Η νέα σήραγγα είναι πιθανό να συναντήσει τη Μακρά Στοά. Επίσης, στο τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου έχουν βρεθεί διάφορα μνημεία, μεταξύ των οποίων τείχη και πηγάδια, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν κι άλλα. Για το λόγο αυτό η Γενική Γραμματέας Λίνα Μενδώνη ζήτησε από τους εκπροσώπους της εταιρείας, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, να σκεφτούν τη μικρή μετακίνηση του σταθμού, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα.

Άλλωστε, το ΚΑΣ ενέκρινε τη μελέτη ζητώντας να διενεργηθεί ειδική μελέτη κραδασμών για τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό, το Δημοτικό Θέατρο, τη Μακρά Στοά και όσα μνημεία το απαιτούν ώστε να προστατευθούν κατάλληλα κατά τις εργασίες και τη λειτουργία του νέου μετρό.

Το έργο θα ξεκινήσει μετά τον ορισμό του αναδόχου, που προβλέπεται για το καλοκαίρι και αναμένεται να διαρκέσει πέντε χρόνια. Ο αρχικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 515.000.000 ευρώ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: