30.11.12

Αστραπιαία επέμβαση της αστυνομίας τα ξημερώματα στο ΑΠΘ...

Ο πρύτανης ζητάει την άμεση απελευθέρωση των 11 -που είναι  απλήρωτοι από τον Αύγουστο-...
Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα άντρες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παρουσία εισαγγελέα και απομάκρυναν τους εργολαβικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στην κατάληψη.

Από την επέμβαση της αστυνομίας συνελήφθησαν 11 άτομα, τα...
οποία οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία εκτελούσε εισαγγελική παραγγελία, ήταν σύντομη και διήρκεσε περίπου 10 λεπτά. Οι 11 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στις 11.00 στον εισαγγελέα.

Στο ΑΠΘ συγκεντρώνονται αυτή την ώρα εργολαβικοί υπάλληλοι αλλά και φοιτητές που στηρίζουν τον αγώνα τους. Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη εδώ και 73 ημέρες από εργολαβικούς υπαλλήλους.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατόπιν αιτήματος της πρυτανείας. Ο εισαγγελέας ζητούσε την επέμβαση της αστυνομίας στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου και τη σύλληψη των καταληψιών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, μόλις ενημερώθηκε για την επέμβαση της αστυνομίας και την προσαγωγή των έντεκα εργαζομένων, επικοινώνησε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: