30.4.14

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ως επιλογή να φύγει από την Ευρωζώνη...


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πράξη ένα δημοκρατικό κόμμα και θα παραμείνει ακόμα και όταν αύριο θα γίνει κυβέρνηση.Δεν έχει επιλογή να φύγει από την Ευρωζώνη, αλλά...
ταυτόχρονα θα εφαρμόσει το αντιμνημονιακό πρόγραμμά του» δήλωσε σε πρωινη εκπομή, ο Π. Λαφαζάνης.
Κατέρρευσε ο κατώτατος μισθός

Την κατάρρευση του κατώτατου μισθού, τώρα, με την κατάργηση των τριετιών επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Εξήγησε ότι εαν προσλαμβάνεται ένας μακροχρόνια άνεργος και δεν υπολογίζονται οι τριετίες στα 55 του χρόνια, θα πληρώνεται με μισθό, ίδιο με το νεοεισερχόμενο στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει διάλυση των μισθών σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και συμβαίνει τώρα και όχι κάποια ρύθμιση που θα εφαρμοστεί στο μέλλον.

Λεφτά δεν υπάρχουν αλλά για τους τραπεζίτες υπάρχουν

«Λεφτά δεν υπάρχουν αλλά για τους τραπεζίτες υπάρχουν» είπε ο Π. Λαφαζάνης, καθώς χθες στη Βουλή, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής δόθηκαν φορολογικά δώρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες, στα αντίστοιχα άρθρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Υποστήριξε τέλος ότι «η φοροδιαφυγή πατάσσεται δεκαετίες… στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τα 4 τελευταία χρόνια, αλλά όποτε υποστηρίζεται στα λόγια αυτό, στην πράξη έχουμε φοροεπιδρομή, που την πληρώνει ο μικρός και ο μεσαίος, τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας».

Νέα μέτρα έχουν ήδη προαναγγελθεί γιατί έτσι μόνο επιτυγχάνεται ο στόχος τους για συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα. Θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και νέοι φόροι. «Το έλλειμμα είναι 23,1 δισ. ευρώ 12,7% του ΑΕΠ, ακριβώς αυτό με το οποίο μπήκαμε στα Μνημόνια. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: