30.4.14

Θ. Δρίτσας: Αλαζονική και επικίνδυνη η συνέχιση της διοίκησης Μιχαλολιάκου...



ΒΙΝΤΕΟ...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μια πραγματική αυτοδιοίκηση ανοικτή στους πολίτες, δημοκρατική και με...
αυτοτέλεια», δηλώνει μεταξύ άλλων ο Θ. Δρίτσας σε σημερινή του συνέντευξη.Το ψηφοδέλτιο του «Λιμανιού της Αγωνίας» το οποίο στηρίζει και συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από μια συσπείρωση ενεργών πολιτών που ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα και έχει μια ιστορία συμμετοχής στα κοινά της πόλης εδώ και 16 χρόνια. Στηρίζεται από τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά δεν καπελώνεται από αυτά. Έχει την αυτοτέλεια της» είπε ο Θ. Δρίτσας, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, σε συνέντευξή του το πρωί στον ΣΚΑΙ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μια πραγματική αυτοδιοίκηση ανοικτή στους πολίτες, δημοκρατική και με αυτοτέλεια». Ο Δήμος Πειραιά έχει χάσει το 25% των πόρων του από την εφαρμογή του Μνημονίου και λόγω της υποστελέχωσης έχει μεγάλα λειτουργικά προβλήματα. Χαρακτήρισε την συνέχιση της διοίκησης Μιχαλολιάκου, ως αλαζονική και επικίνδυνη για το Δήμο Πειραιά. Αποτελεί ένα «Μπερλουσκονικό φαινόμενο χωρίς ίδρυση κόμματος».

Ισχυροί επιχειρηματικοί κύκλοι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Μιχαλολιάκου καθοδηγούν κόμματα τα τελευταία 20 στην Ελλάδα. Επιχειρηματίες όπως, ο Κόκκαλης και ο Μαρινάκης που ο επιχειρηματικός τους ρόλος δεν σήμαινε ποτέ, καμία κοινωνική παρέμβαση, κανένα δείγμα γραφής για την πόλη.

"Είναι δυνατόν το ότι κάποιοι έχουν χρήμα, να θεωρείται αυτό, εγγύηση για την πόλη"; ρώτησε ο Θ. Δρίτσας και σημείωσε ότι αυτό αντιβαίνει τις παραδόσεις πολιτισμού του Πειραιά. Απ' την άλλη, η υποψηφιότητα του κου Μώραλη δεν έχει να επιδείξει τίποτα νέο. Στηρίζεται από τον κ. Μαντούβαλο, Αρβανιτόπουλο και φθαρμένα στοιχεία της διακυβέρνησης, όπως οι κ. Φασούλας, Αγρυπίδης, κ.α.

Πρόσθεσε τέλος ότι η παραγωγική δυνατότητα του λιμανιού και η στρατηγική του θέση, ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη συνιστούν την ύψιστη σημασία του για την πόλη. «Κανείς, πλέον, δεν συμφωνεί στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να το προωθεί. Μόνος τρόπος να μην γίνει αυτό είναι να ορθώσει ο δήμος Πειραιά το ανάστημά του», εξάλλου και σε παγκόσμια κλίμακα το 97% των λιμανιών είναι υπό δημόσια, κρατική ή και αυτοδιοικητική λειτουργία.Δείτε το βίντεο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: