1.10.14

Πρωθυπουργός της αποσταθεροποίησης...

Προεκλογικές σκοπιμότητες διαπιστώνουν οι εφημερίδες στην εμφάνιση Σαμαρά στη Χαλκιδική, με πιο χαρακτηριστικό τον τίτλο της εφημερίδας "Τα Νέα", "Εκλογές στην ψύχρα".

Ποιοι, όμως, είναι οι...
αποδέκτες της "εκλογικής απειλής" που ενεργοποιεί ο Σαμαράς, αυτός που πριν από λίγο καιρό χαρακτήριζε ως "εθνική καταστροφή" το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών; Σίγουρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητεί και είναι έτοιμος να κερδίσει τις εκλογές, όπως πιστοποιεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και όλες οι δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου.

Ο Σαμαράς απευθύνεται στους βουλευτές του, οι οποίοι, πιεσμένοι από τη λαϊκή κατακραυγή που ξεχείλισε λόγω ΕΝΦΙΑ, δείχνουν απρόθυμοι να ψηφίσουν τα υπόλοιπα... 1.000 μνημονιακά προαπαιτούμενα, για τα οποία ο Σαμαράς έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικας. Η ομιλία στη Χαλκιδική έδωσε το έναυσμα να αρχίσουν οι προεκλογικές περιοδείες των βουλευτών του, έστω κι αν τα κυβερνητικά "παπαγαλάκια" θέλησαν να δικαιολογήσουν τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εξ αντικειμένου διανύουμε "οιονεί προεκλογική περίοδο". Με ανοιχτό θέμα πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, με ενδεχόμενο να μην επανεκλεγεί ο ένας στους δύο σημερινούς βουλευτές, η Κ.Ο. της Ν.Δ. μοιάζει με καζάνι που βράζει.

Υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο διαισθάνεται το τέλος του... Η εκλογική τακτική Σαμαρά ("εμείς είμαστε δημοκρατική παράταξη", "εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι υπάρχουν λεφτά") αποσκοπεί στην απορρόφηση μέρους της εναπομείνασας εκλογικής επιρροής του μικρού κυβερνητικού εταίρου. Τι είν' ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του; 3%, 4% και 5%! Για λόγους στοιχειώδους αυτοσυντήρησης, το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκασμένο να πάρει αποστάσεις από τη Ν.Δ., αν και η στρατηγική Βενιζέλου, που το έχει μετατρέψει σε συνιστώσα της Ν.Δ., το διαλύει...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Φίλη πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: