31.12.15

Συνελήφθη δέκατος ύποπτος για το μακελειό στο Παρίσι...


Ένας 22χρονος άνδρας συνελήφθη στις Βρυξέλλες, αλλά δεν βρέθηκαν όπλα, ή εκρηκτικά, ανακοίνωσε σήμερα η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο...
δέκατος κατά σειρά ύποπτος προφυλακίστηκε για «τρομοκρατικές δολοφονίες και συμμετοχή σε δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις του Παρισιού.

Ο Βέλγος Αγιούμπ Μπ., που γεννήθηκε το 1993, προσήχθη χθες στη διάρκεια έρευνας στο προάστιο των Βρυξελλών Μόλενμπεκ-Σεν-Ζαν, ενώ κατασχέθηκαν περίπου δέκα κινητά τηλέφωνα, που εξετάζονται.

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο ίδιο σπίτι που είχε ερευνηθεί τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Het Laatste Nieuws ανέφερε σήμερα πως το σπίτι ανήκε σε οικογένεια συγγενική του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, πέντε μέλη της οποίας έχουν φύγει για τη Συρία.

Τότε η επιχείρηση είχε οδηγήσει σε πρωτοφανή ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης στην καρδιά του Μόλενμπεκ, από όπου κατάγεται ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ και το οποίο αποτέλεσε πύλη στρατολόγησης πολλών μελών τζιχαντιστικών πυρήνων.

Σύμφωνα με το κανάλι RTBF, «ίχνη» του περάσματος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενός από τους κύριους υπόπτους ο οποίος διαφεύγει, εντοπίστηκαν σε αυτή την πρώτη έρευνα. Το RTBF συνήγαγε το συμπέρασμα ότι φυγαδεύτηκε από τους συνεργούς του πριν από την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.

Στις Βρυξέλλες οι αρχές αποφάσισαν την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την αύριο, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος και στη «σκιά» των συλλήψεων υπόπτων.

Συνεπώς Πρωτοχρονιά σε κλίμα αστυνομοκρατία θα περάσουν οι πολίτες στη βέλγικη πόλη, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: