24.5.12

Ενώπιον της δικαιοσύνης οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Ζαχόπουλου...


Για ακόμη μία φορά, μετά από δύο διακοπές, η δίκη για την υπόθεση της προσπάθειας εκβίασης του άλλοτε γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, από την πρώην ερωμένη και υφισταμένη του, δεν ξεκίνησε ούτε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου .

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται...
κατηγορούμενοι για την υπόθεση, που απασχόλησε έντονα πριν σχεδόν πέντε χρόνια την κοινή γνώμη, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου, η Εύη Τσέκου, συμβασιούχος εργαζόμενη στο ΥΠΠΟ, με την οποία ο Ζαχόπουλος είχε ερωτικό δεσμό, ο εκδότης Θ. Αναστασιάδης, ο δημοσιογράφος Γ. Μακρυγιάννης και ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος:

Η Εύη Τσέκου κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων που αφορούν την, ομολογημένη, βιντεοσκόπηση ερωτικών της στιγμών με τον Χρ. Ζαχόπουλο. Η κατηγορουμένη έχει αποδώσει την ενέργεια της στην οργή που ένιωθε γιατί ο εραστής και προϊστάμενός της δεν τήρησε την υπόσχεσή του να την μονιμοποιήσει. Ωστόσο ο ίδιος ο Χρ. Ζαχόπουλος που επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, πέφτοντας απ’ το μπαλκόνι του σπιτιού του τον Δεκέμβριο του 2007, έχει καταθέσει ότι η Εύη Τσέκου του ζήτησε 200.000 ευρώ, απειλώντας τον ότι θα έδινε το DVD στον Τύπο.

Ο Θέμος Αναστασιάδης, εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, κατηγορία που του αποδίδεται καθώς, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, είναι αυτός που υπέκλεψε το DVD που πήγε στην εφημερίδα του η κ. Τσέκου και εν συνεχεία το παρέδωσε στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του τότε πρωθυπουργού Γ. Ανδριανό σε συνάντηση που είχαν στο Χίλτον.

Ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος» Γιάννης Μακρυγιάννης που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς ήταν παρών στην επίσκεψη της κ. Τσέκου στα γραφεία της εφημερίδας.

Και τέλος, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, που είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της συνέργειας σε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς συνόδευε την κ. Τσέκου στις επισκέψεις της στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Μάλιστα στο βούλευμα αναφέρεται ότι η κ. Τσέκου επέδειξε το υλικό στους κ.κ. Αναστασιάδη και Μακρυγιάννη, «κατόπιν προτροπής, ψυχικής συμπαράστασης και ενεργού παρουσίας του Χ. Νικολουτσόπουλου».

Με την επανάληψη της διαδικασίας σήμερα, μετά από δύο διακοπές, ο κατηγορούμενος εργατολόγος υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης σε βάρος ενός εκ των μελών του Τριμελούς Εφετείου, με το επιχείρημα ότι είχαν παλαιότερα μεταξύ τους αντιδικία για υπόθεση που υπερασπιζόταν, με αποτέλεσμα να υποβάλει αναφορά σε βάρος του δικαστή.

Το αίτημα εξαίρεσης τελικώς απορρίφθηκε. Η δίκη διεκόπη και πάλι για τις 12 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να αρχίσει η εξέταση των μαρτύρων.

24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: