31.5.12

Κουβέλης: Δεν αποκλείω οικουμενική κυβέρνηση...


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει και πάλι συζήτηση μετά τις εκλογές για τη συγκρότηση μίας οικουμενικής κυβέρνησης, άφησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μιλώντας στον... realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι δεν θα είναι εύκολο να σχηματιστεί με άλλους τρόπους κυβέρνηση και τότε θα είναι πολύ πιθανό να μπει και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης η προοπτική μίας οικουμενικής κυβέρνησης.

«Η χώρα χρειάζεται μία προοδευτική κυβέρνηση για να αποφύγουμε τις τρίτες εκλογές με τους δυο όρους που έχουμε θέσει: την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή αποδέσμευση από τις πολιτικές του μνημονίου».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο επί τη βάση μίας προγραμματικής συμφωνίας σημείωσε ωστόσο ως προς το ΣΥΡΙΖΑ πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να γίνει όσο θα υπάρχουν απόψεις στην Κουμουνδούρου για μονομερή καταγγελία του μνημονίου.

Αναφερόμενος στην Έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, έκανε λόγο για «παρέμβαση σε προεκλογικό τοπίο που δοκιμάζεται έντονα» τονίζοντας ότι η στιγμή της παρέμβασης ήταν εξαιρετικά ακατάλληλη.

Ακούστε τι είπε ο κ. Κουβέλης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: