29.9.09

Εδεσαν και λήστεψαν ηλικιωμένη...


ΜΑΓΝΗΣΙΑ:Ηλικιωμένη γυναίκα άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της σε αδίστακτους ληστές, οι οποίοι την έριξαν στο πάτωμα, έψαξαν όλους τους χώρους και έφυγαν με 600 ευρώ, αφού της έδεσαν τα χέρια.
Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν κάθε στοιχείο για τον εντοπισμό των δύο δραστών, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι τα ίδια πρόσωπα που σχετίζονται με την πρόσφατη ληστεία και δολοφονία της 86χρονης Μαρίας Σταμάτη, στο σπίτι της στο Βόλο, αλλά και τη ληστεία ηλικιωμένης γυναίκας στην Ανακασιά τον περασμένο Ιούλιο.

Ο τρόπος που...


χρησιμοποίησαν και σε αυτή την περίπτωση ληστές, που βάζουν στο στόχο τους σπίτια ηλικιωμένων γυναικών, είναι ο ίδιος με προηγούμενες αντίστοιχες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Οι δύο δράστες χτύπησαν νωρίς το πρωί, στις 6:45, την πόρτα της κατοικίας της 75χρονης γυναίκας. Ένα από τα σπίτια στην άκρη του Αχιλλείου. Φαίνεται ότι παρακολουθούσαν το σπίτι, καθώς η ηλικιωμένη διαμένει σε αυτό με τον σύζυγό της και τον γιο τους, οι οποίοι όμως εκείνη την ώρα απουσίαζαν.

Η ηλικιωμένη γυναίκα άνοιξε την πόρτα και αντίκρισε δύο άγνωστους για την ίδια άντρες. Ο ένας από τους δύο την έσπρωξε, την έριξε στο δάπεδο και την ακινητοποίησε. Ο δεύτερος την ώρα που ανήμπορη και φοβισμένη η γυναίκα βρίσκονταν στο πάτωμα, άρχισε να ψάχνει τους χώρους, τα συρτάρια και τα ντουλάπια του σπιτιού,

Σε συρτάρι ντουλάπας βρήκαν χρηματικό ποσό 600 ευρώ. Το πήραν και αφού έδεσαν τα χέρια της 75χρονης για να μην προλάβει να αντιδράσει, τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες αναζητούνται από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, που ενεργεί προανάκριση.

Οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, ακόμη και η χθεσινή ληστεία να συνδέεται με τις δύο πρόσφατες στο Βόλο.

Πάντως στις έρευνες δεν μπορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν να βοηθήσει καθοριστικά η ηλικιωμένη γυναίκα, αφού μέσα στον πανικό της και το σοκ που υπέστη από τους ληστές, οι οποίοι την κράτησαν στο έδαφος ψάχνοντας το σπίτι της, δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφείς περιγραφές των χαρακτηριστικών των δραστών.

Με τον ίδιο τρόπο, χωρίς δηλαδή να παραβιάσουν την πόρτα και δένοντας και φιμώνοντας το θύμα τους είχαν κινηθεί ληστές στο σπίτι της 86χρονης Μαρίας Σταμάτη, στην οδό Γ. Δήμου 97, στις 31 Αυγούστου.

Η άτυχη ηλικιωμένη, η οποία διέμενε μόνη της, είχε βρεθεί νεκρή, μέσα στο σπίτι της που είχε γίνει άνω-κάτω από τους ληστές. Ο θάνατός της, όπως αποφάνθηκε η ιατροδικαστική εξέταση μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής προκλήθηκε από εγκεφαλική αιμορραγία από την πτώση της ηλικιωμένης γυναίκας στο πάτωμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Με την απειλή μαχαιριού μια ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα είχε ληστέψει ομάδα τριών ατόμων, δύο άντρες και μία γυναίκα, στο σπίτι της στην περιοχή «Τούμπα» της Ανακασιάς Ιωλκού, στις 30 Ιουλίου.

Και σε αυτή την περίπτωση, η 81χρονη γυναίκα διέμενα μόνη της. Οι δράστες την ακινητοποίησαν με μαχαίρι, έχοντας όλο το χρόνο να ψάξουν τους χώρους, αναζητώντας χρήματα.
Από την ντουλάπα κρεβατοκάμαρας αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, ενώ αποχωρώντας έκοψαν το καλώδιο σύνδεσης της τηλεφωνικής συσκευής, ώστε η ηλικιωμένη να μην μπορέσει να έχει επικοινωνία.
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: