26.2.10

Διχασμένα και πάλι τα κόμματα για την εκ περιτροπής προεδρία...

Λευκωσία: Αναζωπυρώνονται οι αντιπαραθέσεις για την εκ περιτροπής προεδρία. Αντιδράσεις αυτή τη φορά διατύπωσε ο ΔΗΣΥ διά του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου Χρίστου Πουργουρίδη, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος Χριστόφιας για την εκ περιτροπής προεδρία "μέγα σφάλμα". Ο κ. Πουργουρίδης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν είχε ενημερωθεί για την πρόταση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποτέλεσμα να βρεθεί προ τετελεσμένων, όπως και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, κατά την έκφρασή του. Παρεμβαίνοντας στις...


αντεγκλήσεις για το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης προσέφερε πλήρη κάλυψη στο Χρίστο Πουργουρίδη.

Η κυβέρνηση, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Νίκος Αναστασιάδης, επιδίδεται σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξαγωγής των εσωτερικών της προβλημάτων, επιχειρώντας να εμφανίσει το ΔΗΣΥ ως ανακόλουθο στο Κυπριακό.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, προσθέτει δεν είπε τίποτα διαφορετικό από όσα επισήμως έχει δηλώσει το κόμμα, τόσο εντός όσο και εκτός Εθνικού Συμβουλίου, ότι η παραχώρηση άνευ ανταλλαγμάτων της εκ περιτροπής προεδρίας για να βοηθηθεί ο σύντροφος Ταλάτ ήταν σοβαρό σφάλμα.

Ο κ. Αναστασιάδης καλεί την κυβέρνηση να μην παραπέμπει επιλεκτικά, όπως είπε, σε πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, διότι τα ίδια πρακτικά έχουν όλοι και εάν χρειασθεί θα τα παραθέσουμε στον κυπριακό λαό για να γνωρίζει ποιοι είναι και ποιοι όχι ανακόλουθοι.

Αυτό όμως που ο κυπριακός λαός αναμένει επιτέλους να μάθει, τονίζει ο κ. Αναστασιάδης, είναι το τι προνοεί η μυστική, όπως αναφέρει, συμφωνία Χριστόφια – Κάρογιαν για το Κυπριακό και πώς επηρεάζει τη μέχρι σήμερα πολιτική της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ επανέλαβε ότι ουδέποτε ο ΔΗΣΥ διαφώνησε με την εκ περιτροπής προεδρία. Το Εθνικό Συμβούλιο, είπε ενημερώθηκε για την πρόταση πριν από την επίσημη κατάθεση στο τραπέζι των συνομιλιών και δεν είχε διατυπωθεί κανένα σχόλιο από τα κόμματα.

Ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε αν η στάση του ΔΗΣΥ δημιουργεί στέρεο έδαφος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου δήλωσε ότι ουδέποτε ο ΔΗΣΥ διαφώνησε με την εκ περιτροπής προεδρία. Εξέφρασε την ελπίδα η ξαφνική διαφωνία του κόμματος να μην είναι αποτέλεσμα μεταστροφής με στόχο την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων και επικοινωνιακών σχεδιασμών για πολύ απομακρυσμένες εκλογικές αναμετρήσεις.

Εξάλλου ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Αντώνης Κουταλιανός δήλωσε ότι ο ΔΗΣΥ έχει αντιληφθεί πολύ καθυστερημένα πως η εκ περιτροπής και η σταθμισμένη ψήφος δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ αποδεκτές από τον κυπριακό ελληνισμό.

Είπε ακόμα ότι ο ΔΗΣΥ σπεύδει να ευθυγραμμιστεί με τη λαϊκή απαίτηση για απόσυρσή τους, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ομολογία - ενοχής για τη σιωπή που επιδείχθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: