30.7.10

Ο γάµος της κόρης των Κλίντον µονοπωλεί το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ...

Τα µυστικά της Τσέλσι...
Ο Μπαράκ Οµπάµα εµφανίστηκε για πρώτη φορά στη µεσηµεριανή ζώνη της αµερικανικής τηλεόρασης και απάντησε στην πιο επίµονη ερώτηση: θα πάει στον γάµο της Τσέλσι Κλίντον αύριο; Οχι, ήταν η απάντηση. «Δεν πήρα πρόσκληση γιατί ο γάµος είναι µια προσωπική υπόθεση της οικογένειας Κλίντον».
Ε, όχι και...
προσωπική. Παρά τις αποκαλύψεις για τον πόλεµο του Αφγανιστάν και την οικονοµική κρίση, το θέµα που µονοπωλεί τις τελευταίες ηµέρες το ενδιαφέρον του αµερικάνικου Τύπου είναι οι λεπτοµέρειες του γάµου της 30χρονης κόρης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και της νυν υπουργού Εξωτερικών µε τον 32χρονο Μαρκ Μεζβίνσκι. Ή µάλλον η έλλειψή τους. Αυτά που ξέρουµε είναι στο περίπου. Η τελετή θα γίνει µάλλον στο χωριό Ρίνεµπεκ της πολιτείας της Νέας Υόρκης, 185 χλµ. βορείως του Μανχάταν, στην έπαυλη που έφτιαξε δίπλα στον ποταµό Χάντσον πριν από έναν αιώνα ο µεγιστάνας Τζον Τζέικοµπ Αστορ, ο οποίος αργότερα έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο του «Τιτανικού». Για σιγουριά πάντως, οι καλεσµένοι θα ενηµερωθούν σήµερα µε µήνυµα στο κινητό τους για τον ακριβή τόπο του µυστηρίου. Η Υπηρεσία Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ο ενάεριος χώρος πάνω από την περιοχή όπου θα γίνει ο γάµος θα κλείσει.

Δεν ξέρουµε ποιοι ακριβώς θα παρίστανται (ο Οµπάµα προφανώς όχι και ούτε η Οπρα Γουίνφρι) ούτε ξέρουµε πόσοι θα είναι οι καλεσµένοι (γύρω στους 400 µε 500 υπολογίζεται, µε τον όρο της Τσέλσι να τους γνωρίζει όλους προσωπικά). Δεν είµαστε σίγουροι εάν το νυφικό θα είναι Βέρα Ουάνγκ ή Οσκαρ ντε λα Ρέντα, ούτε τι λουλούδια θα έχει η διακόσµηση καθώς ήδη έχουν στηθεί τέντες µε αιρκοντίσιον ούτε τι µουσική θα ακούγεται ή τι θα περιλαµβάνει το µενού. Ο γαµπρός είναι Εβραίος και οι γονείς της νύφης Βαπτιστής και Μεθοδίστρια οπότε ποιος ιερέας θα τους ενώσει µε τα δεσµά, είναι ένα άλλο µεγάλο ερώτηµα.

Στη συνέντευξή του στο δηµοφιλές µεσηµεριανό τοκ σόου «Τhe View», που παρουσιάζουν µεταξύ άλλων η διάσηµη δηµοσιογράφος Μπάρµπαρα Ουόλτερς και η ηθοποιός Γούπι Γκόλντµπεργκ, ο Μπαράκ Οµπάµα αστειεύθηκε λέγοντας «Δεν µε κάλεσαν επειδή η Χίλαρι και ο Μπιλ, σωστά θέλουν να επικεντρώσουν την τελετή στην Τσέλσι και τον σύντροφό της.

Αλλωστε κανείς δεν θέλει δύο προέδρους στον ίδιο γάµο. Οι άνδρες των µυστικών υπηρεσιών θα είναι παντού, οι καλεσµένοι θα πρέπει να περάσουν από ανιχνευτή µετάλλων και όλα τα δώρα να ανοιχτούν και να ελεγχθούν». Ο αµερικανός πρόεδρος στην πρώτη του εµφάνιση στη µεσηµεριανή ζώνη δήλωσε ότι «τους τελευταίους 20 µήνες κάνουµε µια δύσκολη προσπάθεια να τονώσουµε την οικονοµία και µέσα σε αυτά έχουµε την πετρελαιοκηλίδα και δύο πολέµους». Σωστά. Οµως τουλάχιστον αύριο, οι Αµερικανοί φαίνεται να αναρωτιούνται εάν ο Μπιλ θα κλάψει όταν παραδώσει την Τσέλσι στον γαµπρό...
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: