31.1.12

Και επίσημα απορρίφθηκε η πρόταση στο Alter...


Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ απέστειλαν την ακόλουθη επιστολή στον κ. Ιωάννη Καταγή, Μεσολαβητή στη διαδικασία υπαγωγής του Τ/Σ «ALTER» στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα: ...

«Προς τον Μεσολαβητή,

κ. Ιωάννη Καταγή

ΕΝΤΑΥΘΑ

Σχετικά με την από 23/1/2012 πρόταση της διορισθείσας προσωρινής διοίκησης της Εταιρείας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», τα Δ.Σ. των Ενώσεων στις οποίες τέθηκε υπόψη, αποφάσισαν τα παρακάτω, τα οποία και σας κοινοποιούν, υπό την ιδιότητά σας ως Μεσολαβητή:

Η παραπάνω πρόταση

Α) Παραβιάζει τη βασική δέσμευση που δόθηκε από το Δ.Σ. και τους νομίμους εκπροσώπους αλλά και τους Πληρεξουσίους Δικηγόρους της Εταιρείας, τόσο προς τις Ενώσεις μας και τους εργαζόμενους όσο και ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδίκασε την αίτηση υπαγωγής στη Διαδικασία Συνδιαλλαγής.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. με την από 11/10/2011 απόφασή του, ως προς τις οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών προς τους εργαζόμενους της εταιρείας και τη διασφάλιση των αποδοχών στο πλαίσιο της συνδιαλλαγής, δεσμεύθηκε ότι:«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας συνδιαλλαγής, από οποιοδήποτε τυχόν μέτρο μείωσης (haircut) απαιτήσεων των πιστωτών του ALTER στο πλαίσιο πλάνου εξυγίανσης της Εταιρείας, θα εξαιρούνται οι δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων της Εταιρείας. To Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας, τίθεται, εκ μέρους της Εταιρείας, ως αδιαπραγμάτευτος όρος, η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της, χωρίς μείωση (haircut) των σχετικών δεδουλευμένων ποσών.»

B ) Δεν προβλέπει καμία άμεση διαδικασία καταβολής, πολύ περισσότερο εξόφλησης, των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων

Γ) Προβλέπει σημαντικές περικοπές προσωπικού – απολύσεις με αδιευκρίνιστα κριτήρια, χωρίς οργανωτική πρόταση και με υπονόμευση των δικαιωμάτων, ακόμα και των απολυθέντων εργαζομένων

Δ) Επιχειρεί να περικόψει τις προβλεπόμενες από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποδοχές και για το προσωπικό που θα συνεχίσει – κατά την πρόταση – να απασχολείται στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ε) Μέχρι και σήμερα δεν μας έχει γνωστοποιηθεί το όνομα ή τα ονόματα ή οι επωνυμίες των ενδιαφερομένων επενδυτών, με συνέπεια να αδυνατούμε ν’ αξιολογήσουμε, από άποψη ουσίας, βασιμότητας και φερεγγυότητας, την όποια επενδυτική πρόθεση.

Για τους λόγους αυτούς

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας
Απορρίπτουμε την πρότασή σας.
Επαναλαμβάνουμε ότι, επιζητούμε τον καλόπιστο διάλογο και την ουσιαστική θετική έκβαση της διαδικασίας συνδιαλλαγής .
Είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε περαιτέρω πρόταση που δεν θα υπονομεύει τα οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Αθήνα, 31.1.2012

Για τα Δ.Σ. των Ενώσεων

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Τρίμης Μαρία Αντωνιάδου




greektv-com.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: