31.1.12

Ομολογία σοκ: "Aυτούς λάδωνα"...


Ο Νο1 οφειλέτης του Δημοσίου Νίκος Κασιμάτης μιλά για επίορκους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ,την πολιτική κάλυψη τους και τον Παπαχατζή.
Η ομερτά έσπασε. Το ίδιο και το απόστημα με τα διεφθαρμένα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τους επιτελικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, τους επίορκους προϊσταμένους εφοριών και τους πολιτικούς τους «φίλους», συνεργούς στο...
μεγάλο «φαγοπότι» που συντελέστηκε και συντελείται σε βάρος του Δημοσίου.

Ο άνδρας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται φοβισμένος.

«Από την πίτα τρώγαμε όλοι και ισόποσα», λέει. Είναι ο Νίκος Κασιμάτης, νούμερο ένα οφειλέτης του Δημοσίου σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών. Μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio. Σήμερα, χρωστάει το ποσό των 952.087.781 ευρώ και εκτίει ποινή κάθειρξης 504 ετών.

Τηλεφωνεί από τις φυλακές Διαβατών και επιθυμεί να πει «όλη την αλήθεια».

Μια αλήθεια πικρή, που ξεμπροστιάζει όλο το σύστημα του θεσμικού υποκόσμου. Τους ελεγκτές που πρέπει να ελεγχθούν, αλλά δεν ελέγχονται. Προϊσταμένους εφοριών, στελέχη ΣΔΟΕ και «μεγαλοκαρχαρίες» του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο σύστημα 4-4-2 το οποίο είχε καταγγείλει και ο πρώην γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, κ. Διομήδης Σπινέλης.

Με την συνδρομή τους, την αρωγή των «λευκών κολάρων», ο Νίκος Κασιμάτης κατόρθωσε να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο οικονομικό κόλπο των τελευταίων δεκαετιών.

Να στήσει ένα κύκλωμα με 30 εταιρίες-μαϊμού που έπαιρναν επιστροφές ΦΠΑ από το Δημόσιο. Εκείνος είναι ο ηθικός αυτουργός. Οι φυσικοί αυτουργοί, παραμένουν ασύλληπτοι. Υπηρετούν στην «αυλή» του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και στην καρδιά του ΣΔΟΕ.

Άλλοι πήραν προαγωγές, ελάχιστοι συνταξιοδοτήθηκαν. «Ήμουν παιδί του συστήματος. Από 26 ετών είμαι μέσα στο σύστημα. Εγώ είμαι φυλακή και δικαίως είμαι. Αυτοί οι κύριοι όμως, οι συνεργοί μου, παραμένουν ασύλληπτοι και εξακολουθούν να διενεργούν ελέγχους. Είναι περισσότεροι από 60. Όσο ήμουν νόμιμος δεν έβρισκα δουλειά», παραδέχεται κυνικά και προσθέτει: «Το κόλπο στηνόταν ως εξής: Μου έλεγαν όσο κατεβαίνουμε εμείς, τόσο θα ανεβαίνεις εσύ. Από τα 100 εκατομμύρια ευρώ για παράδειγμα το 40% το έπαιρναν οι ελεγκτές, το 40% η επιχείρηση και το 20% το κράτος». Πάλι καλά…

Η συνάντηση με το Φωτιάδη

Ήξεραν αλλά σιωπούσαν. Σύμφωνα με τα όσα επικαλείται ο κ. Κασιμάτης, το υπουργείο Οικονομικών γνώριζε τις «υπόγειες» συναλλαγές μεταξύ εφοριακών και επιχειρήσεων από το 2002. Ωστόσο, δεν αντιδρούσε.

Ο νούμερο ένα οφειλέτης του Δημοσίου επισημαίνει ότι ο -τότε- διευθυντής του ΣΔΟΕ, Γιώργος Κουκάκης, τον είχε συνοδεύσει στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξηγήσει στον υφυπουργό και στον γενικό γραμματέα πως είχε στηθεί το «κόλπο».

«Παρών στη συζήτηση ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης, ο γενικός γραμματέας, ο Γιώργος Κουκάκης και εγώ. Εξήγησα τι λεφτά πέφτανε από το θέμα των φόρων. Ανέφερα συγκεκριμένα νούμερα. Όπως στη ΔΟΥ-ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για παράδειγμα, ο έφορος κοστολογούνταν 50.000.000 δρχ., 35.000.000 δρχ. ήταν η ταρίφα του επόπτη και 15.000.000 δρχ. ήταν η ταρίφα του ελεγκτή» αναφέρει χαρακτηριστικά. Οι κ.κ. Φωτιάδης και Κουκάκης ενημερώθηκαν, αλλά δεν ενήργησαν όπως θα έπρεπε. Κατά το Νίκο Κασιμάτη είναι και αυτοί «υπόλογοι».

Πώς είχε στηθεί η «κομπίνα»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αφήγηση Κασιματη σχετικά διαδικασία που ακολουθούσαν οι εταιρίες-φαντάσματα προκειμένου να υφαρπάζουν το δημόσιο χρήμα.

Ο τρόπος απλός: Η «Α» εταιρία εξέδιδε εικονικά τιμολόγια αγορών και έβγαζε εικονικά τιμολόγια εξωτερικού εισπράττοντας την επιστροφή του Φ.Π.Α.

Συτνονίστρια του «colpo-grosso»; Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κασιμάτη, η λογίστρια, κυρία Ελένη Καρυδοπούλου καθώς η εταιρία που έκοβε τα τιμολόγια ήταν του συζύγου της Νίκου Καρυδόπουλου. Αποτέλεσμα; Εισροή πολλών εκατομμυρίων.

«Εμφανίζονταν οι εφοριακοί και ζητούσαν τη μερίδα του λέοντος. Από τότε ζητούσαν το 4-4-2. Και μάλιστα πολλές φορές λέγανε, σε παρακαλώ βάλε και καμιά εταιρία γιατί έχουμε αγοράσει σπίτι, έχουμε πάρει δάνεια για να μπορέσουμε να τακτοποιηθούμε» αναφέρει ο μεγαλοοφειλέτης.

Γνώριζαν από το 2002 για τον Παπαχατζή

Πλήθος ερωτηματικών εγείρονται από το γεγονός ότι μετά τις καταγγελίες του κ. Κασιμάτη που αποκάλυψε το κύκλωμα των επίορκων υπαλλήλων της εφορίας και του ΣΔΟΕ, το 80% εξ αυτών εξακολουθούν μέχρι σήμερα να παραμένουν εν ενεργεία. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και εγείρουν τεράστια ερωτήματα κατά πόσο μια τόσο διεφθαρμένη φορολογική διοίκηση μπορεί να λύσει το πρόβλημα φοροδιαφυγής της χώρας.

Ο Κασιμάτης επισημαίνει ότι έχει καταγγελθεί με όνομα και επώνυμο και αυτή τη στιγμή εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών ως ανώτατος επιθεωρητής. Όπως είχε καταγγελθεί και το ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ και κατηγορούμενος για την υπόθεση της «Μαφίας Θεσσαλονίκης», κ. Χρήστος Παπαχατζής. Από το 2002 κιόλας. Αλήθεια κανείς δεν «μπόρεσε» να τα ελέγξει όλα αυτά;

«Είχα καταγγείλει τον Παπαχατζή από το 2002. Ανέφερα εκ νέου τον ρόλο του με αναφορά το 2010. Στο παιχνίδι βέβαια ήταν και πολιτικά πρόσωπα. Σε όλες τις περιόδους, διαχρονικά. Ας αποφύγουμε όμως τα πολιτικά πρόσωπα γιατί όπως σας είπα είμαι στη φυλακή και η μόνη μου προστασία είναι φύλακες» σημειώνει ο Κασιμάτης.

Ο φίλος μου ο Παναγιώτης

Είναι γνωστό ότι ο Νίκος Κασιμάτης είχε συνεργαστεί -δύο φορές μάλιστα- με τον πρώην περιφερειάρχη Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Η πρώτη συνεργασία αφορούσε την εταιρία «Αύρα Τεχνοχώρος Πολιτισμού Α.Ε.». Ο κ. Κασιμάτης υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας συμφερόντων του κ. Ψωμιάδη. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1992 και από το 1994 εκπρόσωπός της ήταν ο αδελφός του νομάρχη, Διονύσης.

Η δεύτερη συνεργασία η οποία συνοδεύτηκε και με τραγελαφικά γεγονότα, αφορούσε την εταιρία «Ιντερφάρμ». Στην συγκεκριμένη εταιρία ήταν μέτοχος ο κ. Ψωμιάδης ενώ ο κ. Κασιμάτης εργαζόταν μόνο ως λογιστής, έχοντας αναλάβει τα λογιστικά βιβλία.

Αξιοπερίεργο βέβαια είναι το γεγονός ότι όταν κάποια στιγμή επισκέφθηκαν την εταιρία άνδρες του Σ.Δ.Ο.Ε. προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο, τα φορολογικά βιβλία κάηκαν μπροστά στα μάτια τους προτού καν προλάβουν να τα ανοίξουν. Οι αιτίες της πυρκαγιάς ακόμα διερευνώνται…

Zougla.gr

Ταχυδρόμος,Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: