30.3.13

Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στην κυβέρνηση εν όψει άφιξης της τρόικας...


Η εφαρμογή του Μνημονίου δημιουργεί φαύλο κύκλο, λέει η Κουμουνδούρου...
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εν όψει της άφιξης της τρόικας και των νέων διαπραγματεύσεων. Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις...
ελληνικές αρχές μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

«Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, συνεπής στη στρατηγική της υποταγής, για μια ακόμη φορά, από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών θα εξαπολύσουν μια νέα επίθεση ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν τον κυπριακό λαό συμπράττοντας στις καταστροφικές αποφάσεις του Eurogroup σε βάρος του, για να αιτιολογήσουν τη δική τους στάση των ατέλειωτων υποχωρήσεων. Όλοι όμως έχουν κατανοήσει πως η εφαρμογή του Μνημονίου δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο όπου κάθε μνημονιακή "αστοχία" έρχεται να "διορθωθεί" από νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα» προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική και στον βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε «ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας». «Έθεσε σήμερα ευθέως το ζήτημα μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, της διατήρησης του εξοντωτικού και εκβιαστικού χαρατσιού της ΔΕΗ προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα μέτρα».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ τονίζει ότι «η διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ και εδώ και στην Κύπρο αποδείχτηκε ότι φέρνει μόνο χειρότερα στο λαό».

«Η σφαγή των μισθών, με την κατάργηση των επιδομάτων, των κλαδικών συμβάσεων και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, μαζί με τα χαράτσια, τους νέους πιο δυσβάστακτους φόρους, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά. συνεχίζουν την εξόντωση της λαϊκής οικογένειας» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Καλεί, μάλιστα, τους εργαζόμενους να μη δείχνουν «καμία εμπιστοσύνη στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου"»...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: