31.3.16

«Εφικτό να κλείσει η αξιολόγηση...



μέχρι το Πάσχα»...

Στην εκτίμηση ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει μέχρι το Πάσχα προέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με τα μέλη της Επιτροπής...
Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου που επισκέπτονται την Αθήνα στο πλαίσιο της παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος.

«Είναι εφικτό να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το Πάσχα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις πληροφορίες «Με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς έχουμε συμφωνήσει για μέτρα ύψους 3% του ΑΕΠ. Οι διαφορές με τις εκκρεμότητες που απομένουν είναι γεφυρώσιμες. Το θέμα είναι τι θα πράξει το ΔΝΤ».

Ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε ότι η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση θα συμβάλει στην προστασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, καθώς και στη διαφάνεια της διαδικασίας. Σε σχέση με τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αυτές επικεντρώνονταν στο δημοσιονομικό σκέλος και όχι στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου. Η Ελλάδα, προσέθεσε, βρίσκεται σήμερα στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Στήριξη από Γκουαλτιέρι


Στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 11.30 η Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, πέραν της στήριξης προς τη χώρα μας και την επισήμανση για την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, αναμένεται να ασκήσει κριτική στην έως τώρα στάση του ΔΝΤ.

Κοστέλο: Το ΔΝΤ θέλει ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του Ντ. Κοστέλο, κατά την πρωινή συνάντηση που είχε μαζί του η Επιτροπή, ότι το ΔΝΤ επιδιώκει γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όπως όμως επεσήμανε με νόημα για να επιτευχθεί αυτό οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να συμφωνήσουν με το ΔΝΤ στην ελάφρυνση του χρέους σε συσχέτιση με τα δημοσιονομικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή συμμετέχουν και οι έλληνες ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιώργος Κύρτσος, Νότης Μαριάς και Εύα Καϊλή.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: