31.7.18

Ο Μουρίνιο έχει νεύρα - Επεισόδιο 176ο!...

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει νεύρα - Επεισόδιο 176ο! Δεν «μάσησε» ποτέ τα λόγια του. Και για ποιο λόγο να το κάνει άλλωστε; Είναι ο «Special One», αυτός ο ξεχωριστός τύπος που πριν από κάποια χρόνια «μάγευε» την...
ποδοσφαιρική Ευρώπη και «έφτιαχνε» το όνομά του, αυτός που ουδέποτε υπήρξε ποδοσφαιριστής, αλλά μεγαλούργησε ως προπονητής. 

Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό το οποίο ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι διαθέτει ο Μουρίνιο είναι η εξυπνάδα. Ο Πορτογάλος είναι... τσακάλι. Του είναι, επίσης, αδύνατο να συγκρατηθεί όταν νιώθει ότι έχει δίκιο, ενώ δεν έχει πρόβλημα να «επιτεθεί» χρησιμοποιώντας ακόμα και αθέμιτα μέσα αν νιώθει ότι βρίσκεται υπό πίεση. 

Είναι τη δεδομένη χρονική περίοδο υπό πίεση ο Μουρίνιο; Μετά την τεσσάρα από τη Λίβερπουλ σε φιλικό προετοιμασίας (είναι επίσης σημαντικό ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν πήραν τη νίκη σε κανένα από τα τέσσερα δυνατά φιλικά που έδωσαν τις τελευταίες ημέρες), ο Πορτογάλος ξέσπασε κατά της διοίκησης για τη μεταγραφική πολιτική της ομάδας. 

«Έκανα εισήγηση για την απόκτηση πέντε συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών και δεν πήραμε κανέναν από αυτούς» ήταν η φαρμακερή ατάκα του που προκάλεσε κακό χαμό στο εσωτερικό του συλλόγου.  

«Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε στο επίπεδο που είναι τα ρόστερ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι. Χρειαζόμαστε μεταγραφές και σίγουρα να κρατήσουμε τους παίκτες μας, αν θέλουμε να παλέψουμε για τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ» συμπλήρωσε ρίχνοντας έτσι το μπαλάκι της ευθύνης για ενδεχόμενη αποτυχία τη νέα σεζόν στη διοίκηση. 

Στη διάρκεια της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου η Γιουνάιτεντ πήρε τρεις παίκτες: τον μέσο Φρεντ από τη Σαχτάρ (59 εκατομμύρια ευρώ), τον νεαρό κεντρικό αμυντικό Νταλότ από την Πόρτο (22 εκατομμύρια ευρώ) και τον βετεράνο τερματοφύλακα Γκραντ  από τη Στόουκ (2 εκατομμύρια ευρώ). Συνολικά, δηλαδή, δόθηκαν 83 εκατομμύρια ευρώ, αλλά όχι για να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής που θέλει ο Μουρίνιο, όπως υποστήριξε ο ίδιος. 

Στα χρόνια που βρίσκεται ο Πορτογάλος στο «Ολντ Τράφορντ», ο σύλλογος έχει δαπανήσει 433 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας, αλλά κάθε καλοκαίρι ο Μουρίνιο έχει παράπονα. 

Με δεδομένο ότι η τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν το 2013, η πίεση αυξάνεται. Και σε συνθήκες πίεσης ο Πορτογάλος δεν έχει μάθει να λειτουργεί ομαδικά, κρατώντας τα προβλήματα εντός των αποδυτηρίων. Αντίθετα, εξωτερικεύει τις σκέψεις του και ξεσπά τα νεύρα του! 

Απέναντί του βρίσκεται στο Εντ Γούντγουορντ, αντιπρόεδρος της Γιουνάιτεντ και υπεύθυνος για τις μεταγραφές. Οι δύο άνδρες δεν δείχνουν πια να έχουν κανένα σημείο επαφής με τον Γούντγουορντ να είναι έξαλλος με τις δηλώσεις του προπονητή. 

Το στέλεχος της διοίκησης δεν συμμερίζεται τις απόψεις του Πορτογάλου τεχνικού και εκτιμά ότι δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο στην ομάδα το ξόδεμα αρκετών ακόμα εκατομμυρίων ευρώ. Μένει, επίσης, σταθερός στην άποψή του ότι για να αποκτηθεί κάποιος παίκτης (ο Μουρίνιο θέλει πολύ τον Χάρι Μαγκουάιρ, αλλά η Λέστερ δεν δείχνει διατεθειμένη να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων) θα πρέπει πρώτα να φύγει κάποιος. Και στο θέμα των αποχωρήσεων (του Αντονί Μαρσιάλ πρώτου) υπάρχει στασιμότητα. 

Η προετοιμασία δεν πήγε πολύ καλά, με τον Μουρίνιο να μην είναι σε καλή διάθεση και να το δείχνει, βλέποντας σημαντικούς παίκτες του να λείπουν λόγω της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και καθώς απομένουν πια έντεκα ημέρες για τη σέντρα της Πρέμιερ Λιγκ τα νεύρα γίνονται εντονότερα.

Με την αλλαγή του σχετικού κανονισμού, επίσης, οι μεταγραφές στην Αγγλία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 24 ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, δηλαδή σε δέκα ημέρες. 

Την ίδια ώρα, οι στοιχηματικές εταιρείας εκτιμούν ότι ο Πορτογάλος θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα απολυθεί τη φετινή σεζόν από ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ «χτυπημένος» για άλλη μια φορά από το... σύνδρομο της τρίτης σεζόν. Κι αυτό διότι κάτι φαίνεται να παθαίνει την τρίτη περίοδο που κάθεται στον πάγκο μιας ομάδας και καταλήγει είτε με απόλυση είτε με παταγώδη αποτυχία. 

Κάπως έτσι ο «Special One» φαίνεται πιο αδύναμος από ποτέ. Κι αυτό είναι λογικό να του προκαλεί εκνευρισμό και αγωνία για το μέλλον (του). Αν θα καταφέρει ο ίδιος να διαχειριστεί, όπως δεν έχει κάνει ως τώρα προκαλώντας προβλήματα και στους ποδοσφαιριστές του, τότε θα κάνει πρώτα καλό στον εαυτό του και μετά στην ομάδα. Αν όχι, τότε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή του ίσως έχει ήδη αρχίσει... 

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: