30.3.20

Εντάσσουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στο επίδομα των 800 ευρώ;...

Σκάνδαλο αποτελεί η έμμεση «δωρεά» εκατομμυρίων ευρώ του υπουργείου Παιδείας σε ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων εις βάρος των...
δημόσιων ταμείων, των γονέων, των εργαζόμενων και των πολλών νόμιμων ιδιωτικών σχολείων.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε σημαντικό, πλέον, αριθμό εκπαιδευτηρίων πιέζονται να ενταχθούν στον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» των εργαζόμενων (800 ευρώ ή 533 ευρώ το μήνα). Πέρα από παράνομο, αυτό που συμβαίνει είναι και ανήθικο, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα αυτών των σχολείων οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εργάζονται κανονικά εξ αποστάσεως.

Επομένως, οι συγκεκριμένοι «πειρατές» ιδιοκτήτες:

Εισπράττουν κανονικά δίδακτρα (σε πολλά σχολεία τα δίδακτρα της χρονιάς έχουν ήδη προπληρωθεί), διαφημίζοντας μάλιστα την εξ αποστάσεως διδασκαλία
Γλιτώνουν την καταβολή μισθών
Αποφεύγουν την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών
Ενισχύονται με τα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων

Αν και η ένταξη εκπαιδευτικών με διοριστήριο του υπουργείου Παιδείας (της μόνης αρχής που μπορεί με απόφασή της, μέσω των οικείων Διευθύνσεων, να αναστείλει τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών) στο μηχανισμό στήριξης της Εργάνης είναι παράνομη, οι συνεχείς προσπάθειές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) να επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη στάθηκε αδύνατη.

Η μόνη παρέμβαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Ζαχαράκη ήταν να καλέσει γονείς να πληρώσουν δίδακτρα, χωρίς φυσικά να γίνει αντίστοιχη μνεία για τους μισθούς μας. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Πάρτι, λοιπόν, εις βάρος των κορόιδων.

Των γονέων, των εργαζόμενων και των δημόσιων ταμείων που «ξαλαφρώνουν» για να χαρίσουν ζεστό χρήμα σε κάποιους επιτήδειους. Κορόιδα πιάνονται και τα πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που πλήρωσαν κανονικά τους εκπαιδευτικούς τηρώντας τη νομοθεσία.

Η τελευταία προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ για επικοινωνία με την υπουργό και την Υφυπουργό Παιδείας έγινε σήμερα μέσω επιστολών και απόπειρας τηλεφωνικής επικοινωνίας. Δεν υπήρξε καμιά απάντηση.

Πλέον, η μετατροπή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε ένα ατελείωτο νομικό πεδίο μάχης με πλήρη διατάραξη της εκπαιδευτικής ειρήνης είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Η ΟΙΕΛΕ συγκαλεί εκτάκτως αύριο ΔΣ στις 3 μμ μέσω τηλεδιάσκεψης για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με νομικούς και εργατολόγους εξετάζονται οι νομικές ενέργειες της Ομοσπονδίας για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: