31.7.09

Χωριάτικη...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χωριάτικη σαλάτα χωρίς φέτα. Όπως δεν υπάρχει ελληνική πολιτική ζωή χωρίς συνταγματολόγους...
ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ξανά στη συζήτηση για την προεδρική εκλογή του Μαρτίου. Παραχαράσσει το ΠΑΣΟΚ το Σύνταγμα, εφόσον αρνείται να συναινέσει στην πρόταση Καραμανλή για επανεκλογή Καρόλου Παπούλια; Στη γραμμή αυτή επιχειρηματολόγησαν οι συνταγματολόγοι Κασιμάτης και Τσάτσος. Αντεπιχειρηματολόγησαν στη συνέχεια οι περισσότεροι συνάδελφοί τους. Εντός μίας εβδομάδας δεν είχε μείνει καθηγητής, λέκτωρ ή τέλος πάντων «δάσκαλος»- δασκάλες στον κλάδο αυτό δεν υπάρχουν!- του Συνταγματικού Δικαίου που να μην...

έχει πάρει θέση.

ΜΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥ επώνυμες εξαιρέσεις. Ανδρέας Λοβέρδος και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μπορούσαν να ισχυριστούν ότι δεν είχαν πολιτικό συμφέρον. Στο κάτω κάτω, η συζήτηση είχε πάρει σαφώς χαρακτήρα αντιπαράθεσης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ. Τον επισημοποίησε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής με την ομιλία σε έκθεση ζωγραφικής που οργάνωσε στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. για τα τριάντα πέντε χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε πάλι τα ρέστα από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν δεσμεύεται ότι θα ψηφίσει Παπούλια, άρα εμφανίζεται διατεθειμένο να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ φτάσουμε παραμονές διακοπών και να συγκληθεί μια σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΘ, ώστε να βγει ο Βενιζέλος από τα δάση της Χαλκιδικής. Ο Βαγγέλης ξεπέρασε το θέμα σε λογική ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να παγιδευτεί στην προεδρολογία και πως στους συνταγματολόγους οφείλει να αναγνωριστεί η ελευθερία της επιστημονικής γνώμης.

ΣΩΣΤΟ. ΜΟΝΟ που όταν παραγγέλνεις χωριάτικη, τρως και τη φέτα. Δεν την αφήνεις στην άκρη. Ασφαλώς, οι δεσμοί Βενιζέλου - Τσάτσου είναι γνωστοί. Όπως είναι γνωστό και ότι ο Τσάτσος είχε ρόλο δορυφόρου στην προσπάθεια του Βενιζέλου να συγκροτήσει ένα Ρεύμα εντός ΠΑΣΟΚ. Εξ ου και η λεπτή θέση του Βαγγέλη.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ όμως τα προσωπικά έχουν λιγότερη σημασία από τα πολιτικά. Η καθυστερημένη αντίδραση- όταν ο Βενιζέλος τοποθετείται συνήθως τρεις φορές την ημέρα επί παντός επιστητού- επιβεβαιώνει την απροθυμία ουσιαστικής ενσωμάτωσης του Βαγγέλη στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου. Αυτή φαίνεται περισσότερο όσο ανάβει το πολιτικό παιχνίδι και πάμε για εκλογές.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ δεν κατάλαβε, ο Βενιζέλος διαφοροποιήθηκε και στο θέμα της γρίπης.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: