30.7.09

Υποψίες για εμπρησμούς προκαλούν οι νυχτερινές πυρκαγιές...


Τι κάνει νιάου νιάου στα δάση?...Τώρα το αντελήφθη η Πυροσβεστική. Διαβάστε:
«Φωτογραφίζουν» οικοπεδοφάγους
Έργο εμπρηστών «βλέπει» η Πυροσβεστική Υπηρεσία πίσω από μία σειρά πυρκαγιών που ξεσπούν τις νυχτερινές ώρες σε περιοχές της χώρας όπως η Ζάκυνθος, η Σκόπελος, η Σάμος, η Μεσσηνία, η Κορινθία αλλά και περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε πευκοδάσος στον Πάνορμο Σκοπέλου, πρόσθεσε ακόμη ένα στοιχείο στις υποψίες της Πυροσβεστικής και του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, «η ώρα- λίγο πριν από τα μεσάνυχτα- αλλά και

η τοποθεσία αποκλείουν την ακούσια εκδήλωση πυρκαγιάς».

Επίσης κάτοικοι και φορείς του νησιού καταγγέλλουν πως η περιοχή αποτελεί τουριστικό φιλέτο και αρκετοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να την οικειοποιηθούν.

Η προσπάθεια ολοκλήρωσης της κατάσβεσης της φωτιάς στη Σκόπελο συνεχίζεται ακόμη. Αν και η γενικότερη εικόνα της παρουσιάζει ύφεση, μικρές αναζωπυρώσεις εστιών σημειώνονται ακόμη.

Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα, συνεχίζοντας την επιτήρηση, για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης νέων αναζωπυρώσεων.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, υποψίες για εμπρησμό εξετάζει η Πυροσβεστική και για τη νέα φωτιά στο Μαρμάρι Ευβοίας, που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στις δύο τα ξημερώματα. Στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει «περίεργη» -όπως χαρακτηρίζεται- πυρκαγιά και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακόμη μία φορά, την Τετάρτη προκλήθηκε φωτιά και στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Στη Ζάκυνθο, όπου όπως έχει καταγγείλει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού κ. Νίκος Χανιάς, «δρα οργανωμένο κύκλωμα οικοπεδοφάγων εμπρηστών», οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση των δραστών.

«Ύποπτη» χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 03.30 τα ξημερώματα σε πευκοδάσος, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει πράσινο φως σε ΕΥΠ και Κρατική Ασφάλεια να διεξάγουν έρευνες, ανεξάρτητες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τις πυρκαγιές.

Χθες προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου 42χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί ως υπαίτιος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην περιοχή Μεταξάδα Μεσσηνίας
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: