30.12.10

Δεν πάει άλλο στην Πάτρα...


«Στην Ελλάδα με την πολιτική μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου στη χώρα μας. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με ...


υποχρεωτική απέλαση και σε αυτήν την κατεύθυνση θα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο, με κύριο θέμα την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην πόλη των Πατρών και των κατοίκων της. Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι «παράλληλα, θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών. Διαβεβαιώσαμε, τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο και μέσω αυτών το λαό της Πάτρας και της Αχαΐας ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική βούληση, έχει τη θέληση και την αποφασιστικότητα να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο σταδιακά θα αποκαθιστά την ασφάλεια στην πόλη και θα εγγυάται την ποιότητα της ζωής των πολιτών".

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσίασαν τα έντονα προβλήματα που παρατηρούνται από την αυξημένη παρουσία μεταναστών κυρίως στην περιοχή του Λιμανιού της Πάτρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο ‘Β Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί των δυο Σωμάτων.

Αμέσως μετά ακολούθησαν δηλώσεις.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
"Από τη συνεργασία, την οποία έχουμε με τον οργανισμό του Frontex , τον ευρωπαϊκό οργανισμό, δηλαδή, για τη φύλαξη των συνόρων, με τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλουμε με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες για το νομικό πλαίσιο, που επιτρέπει τη δημιουργία μιας υπηρεσίας ασύλου, της υπηρεσίας για τα κέντρα πρώτης υποδοχής και για τις διαδικασίες που αφορούν την απέλαση των μεταναστών, που δεν έχουν το δικαίωμα να παραμένουν στη χώρα. Θέλουμε να είμαστε απολύτως σαφείς ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως όλες τις διεθνείς συμφωνίες και τις υποχρεώσεις μας προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος

"Το θέμα επηρεάζει την ασφάλεια και τη γαλήνη της περιοχής. Επηρεάζει αρνητικά την τοπική οικονομία και την παραγωγή της. Υπάρχει κλίμα ανασφάλειας. Βεβαίως με την πολιτική ηγεσία και με τον φίλο Υπουργό κ. Χρήστο Παπουτσή βρήκαμε ένα πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας και συνεννόησης. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που μας παρουσίασε ο κ. Υπουργός. Εμείς θεωρούμε ότι μπορεί με βήματα υλοποίησης να δώσει- σε βάθος χρόνου, γιατί δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί από τη μια μέρα στην άλλη ένα τόσο μεγάλο θέμα- λύσεις σε ένα χρονίζον πρόβλημα. Η πόλη της Πάτρας κουβαλάει αυτό το μεγάλο θέμα για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια και οι πολίτες της ανησυχούν. Ζητούν λύσεις, γιατί τα φαινόμενα της καθημερινής ζωής στην πόλη είναι πολλές φορές ανεξέλεγκτα από τη βία, από τις οργανωμένες παρουσίες που διαταράσσουν την καθημερινότητα ".

Δήμαρχος Πατρέων

" Όλη η Πάτρα έχει μεταβληθεί σε έναν απέραντο καταυλισμό με άθλιες συνθήκες και για τους περίοικους και για τους μετανάστες, που έρχονται στην περιοχή μας με αποκλειστικό σκοπό να φύγουν από το λιμάνι της για άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο κ. Υπουργός μας παρουσίασε – και αυτό, τουλάχιστον στην κοινωνία της Πάτρας, γίνεται για πρώτη φορά- έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που είναι πολυσύνθετο και σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται σε μια μέρα. Καλέσαμε τον κ. Παπουτσή να έρθει στην Πάτρα ώστε να μεταφέρει στην πόλη μας τη βούληση και του ίδιου και της Κυβέρνησης ότι ουσιαστικά και με υπεύθυνο τρόπο, για πρώτη φορά, αρχίζει να αντιμετωπίζεται ένα μεγάλο πρόβλημα που επί χρόνια ταλανίζει την κοινωνία της Πάτρας ".
http://crimesonair.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: