31.12.10

Ζητούν από τους γιατρούς τους να καθυστερήσουν τον τοκετό για να μπορέσουν να εισπράξουν το μπόνους...


Πανικός έχει προκληθεί στα μαιευτήρια της Ταϊβάν όπου εκατοντάδες γυναίκες ζητούν από τους γιατρούς τους να καθυστερήσουν τον τοκετό για να μπορέσουν να εισπράξουν το μπόνους που έχουν υποσχεθεί οι αρχές για όσα παιδιά γεννηθούν το 2011.
Σύμφωνα με...
την εφημερίδα Liberty Times, δύο πόλεις της Ταϊβάν--Ταϊπέι και Νέα Πόλη της Ταϊπέι--σχεδιάζουν να δώσουν ένα χρηματικό δώρο σε όσα παιδιά γεννηθούν τη νέα χρονιά με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του κράτους της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας).
Το κάθε παιδί, που ένας από τους δύο γονείς είναι δημότης των πόλεων αυτών θα λάβει 20.000 δολάρια Ταϊβάν (680 δολάρια ΗΠΑ).
Η Νέα Πόλης της Ταϊπέι είναι καινούργιος δήμος με 3,8 εκατομμύρια κατοίκους.
Το πρόγραμμα αρχίζει το Σάββατο, πρώτη ημέρα του 2011, και πολλές έγκυες θέλουν πάση θυσία να καθυστερήσουν τον τοκετό.
Ο μαιευτήρας Χσου Σιχ-πιν τόνισε στην εφημερίδα πως ήδη πολλές γυναίκες που έχει προγραμματιστεί να γεννήσουν με καισαρική, του ζήτησαν να αναβαλει τον τοκετό. "Αν μπορώ ικανοποιώ το αίτημά τους", είπε χαρακτηριστικά.
Αντίθετα, ο συνάδελφός του Τσιανγκ Λι-μενγκ δεν εγκρίνει αυτή την πρακτική και επισημαίνει πως η καθυστέρηση του τοκετού είναι ενάντια στη φύση, ενώ η χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου για το λόγο αυτό είναι επικίνδυνη".
http://grizaniotis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: