30.6.13

«Δεν θα είμαι ο υπουργός των απολύσεων»...




Ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά την θητεία του με την παραδοχή ότι «απολύσεις θα γίνουν» υπενθυμίζει όμως ότι «για κάθε υπάλληλο ο οποίος θα φεύγει θα έρχεται ένας ο οποίος σήμερα περιμένει στην...
ουρά του ΑΣΕΠ».

Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε στο «Έθνος της Κυριακής» για τη «δεξαμενή» των απολύσεων, δηλώνοντας ότι δεν προκρίνει τη μέθοδο η οποία ακολουθήθηκε στην περίπτωση της ΕΡΤ, αλλά την απομάκρυνση από το δημόσιο «4.000-6.000 υπαλλήλων», μετά τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους «αιώνιους» συμβασιούχους.

«Δεν θα είμαι ο υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης», επισήμανε στη συνέντευξή του.

Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα-κινητικότητα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι «είναι λάθος της τρόικας να θέτει ποσοτικούς στόχους», ενώ προσθέτει ότι το ίδιο θα τονίσει στους εκπροσώπους των δανειστών μας στην αυριανή συνάντησή τους, επισημαίνοντάς τους ότι η διαδικασία απαιτεί κάποιους μήνες για να γίνει σωστά.

«Θα τους πείσω, καθώς θα δουν ότι υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο κράτος», καταλήγει ο νέος υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: