31.3.18

Ούτε ο Πάπας πιστεύει στην Κόλαση;..

Αποτέλεσμα εικόνας για ποπε Ï†ÏÎ±Î½ÏƒÎ¹Ï‚Ο Ποντίφικας αρνείται την ύπαρξη της Κόλασης, σύμφωνα με τον ιδρυτή της «Repubblica», τον 93χρονο Ευγένιο Σκαλφάρι, που συναντιέται τακτικά με τον Πάπα από το...
2013.

Ο Σκαλφάρι επικαλείται συνομιλία του με τον Πάπα Φραγκίσκο, κατά την οποία τον ρώτησε πού πηγαίνουν οι «κακές ψυχές».

«Δεν τιμωρούνται. Όσοι μετανοούν λαμβάνουν άφεση αμαρτιών από τον Θεό και πηγαίνουν μαζί με όσους Τον σκέφτονται και Τον ατενίζουν. Όσοι όμως δεν μετανοούν και δεν μπορούν να συγχωρεθούν, απλώς εξαφανίζονται. Η Κόλαση δεν υπάρχει, υπάρχει η εξαφάνιση των αμαρτωλών ψυχών», υποστηρίζει ο Σκαλφάρι ότι του απάντησε ο Πάπας.

Η Καθολική Εκκλησία διδάσκει πως υπάρχει αιώνια Κόλαση και ότι η μεγαλύτερη τιμωρία σε αυτήν είναι ο αιώνιος διαχωρισμός από τον Θεό αλλά, σύμφωνα με τον ιδρυτή της «Repubblica», οι απόψεις του Φραγκίσκου φαίνεται να διαφέρουν.

Το Βατικανό εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει ότι το κείμενο του Σκαλφάρι, μετά την τελευταία συζήτησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, αποτελεί «προϊόν ανακατασκευής» και όχι «πιστή απομαγνητοφώνηση των λόγων του Αγίου Πατέρα» και κατηγορεί τον Ιταλό δημοσιογράφο πως έγραψε το κείμενο χωρίς να έχει πάρει άδεια για συνέντευξη.

Σύμφωνα με τον «Guardian», ο ιδρυτής της «Repubblica» συχνά υπερηφανεύεται ότι δεν κρατά σημειώσεις, ούτε ηχογραφεί τις συνεντεύξεις του με σημαντικά πρόσωπα, μεταγράφοντας αργότερα τα πάντα από μνήμης.

Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που κατηγορείται από το Βατικανό ότι έχει παραφράσει δηλώσεις του Πάπα. Το 2014 είχε δεχτεί δριμεία επίπληξη για άλλο ένα άρθρο του για τον Ποντίφικα σχετικά με τη φύση της αμαρτίας.

Η φιλία του Σκαλφάρι με τον Ποντίφικα έχει γίνει αντικείμενο επικρίσεων από πιστούς καθολικούς, με τον Ιταλό να υποστηρίζει πως ο Πάπας είναι εκείνος που κανονίζει τις συναντήσεις τους καθώς θέλει να ανταλλάζει ιδέες και απόψεις με άθεους.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: