30.6.18

Ασθενή έχουμε, τον βάλαμε στον γύψο...


...τον δοκιμάζουμε αν μπορεί να περπατήσει με τον γύψο...
Ο Μπάμπης περπατάει. Αλλά, επειδή τα 'ξερε όλα αυτά -τα περίφημα περί γύψου του Παπαδόπουλου- το βράδυ έκρυψε το σπασμένο δεξι χέρι κάτω από το τραπεζάκι.
Κι άρχισε το...
γνωστό ποιηματάκι: 

Το δωράκι με το ΦΠΑ είναι πολύ μικρό δυστυχώς, είναι 15 εκατομμύρια, ή ευτυχώς αν θέλεις. 
Την προηγούμενη Δευτέρα ηταν η τρίτη φορά που η ΝΔ ζητούσε να μην γίνει αυτό με αφορμή το συγκοινωνιακό ισοδύναμο στην βουλή και η κυβέρνηση σταθερά και μνημονιακά έλεγε Οχι. 
Είχε στο μυαλό του, γιατί το είχε συζητήσει με τον Γιουνκερ, να το κάνει κάποια στιγμή. Δεν γίνεται τώρα να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο για τέτοιου είδους πράγματα. 
Ετσι κι αλλιώς ήταν μια βλακεία των ξένων οτι επιμένανε να γίνει, ηταν σωστή η άποψη της κυβέρνησης που δεν το ήθελε να γίνει και εξίσου σωστή η άποψη της αντιπολίτευσης που το είχε πάρει και το είχε κάνει φλάμπουρο. Αρα εκεί δεν μπορεί να εξαντληθεί το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. 
Για να σταματήσουμε το άλλο παραμύθι  που καλλιεργείτε οτι το μνημόνιο τελείωσε δεν χρειάζεται να περιμένουμε την 21η Αυγούστου. που είναι η τυπική μέρα που εξαντλούνται τα χρήματα του δανείου, γιατί έτσι κι αλλιώς υπάρχει η συμφωνία, θα επικυρωθεί κι από το Συμβούλιο Κορυφής αύριο-μεθαύριο, άρα είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα. 

Αυτό που μπορεί να γίνει για το συνταξιοδοτικό είναι να φτιαχτεί ενα κανονικό συνταξιοδοτικό σύστημα  κι οχι αυτό που έφτιαξαν Κατρουγκαλος και Τσίπρας που είχε εντονότατη ιδεολογική σφραγίδα σε όλα του. Αυτο είναι και το βασικό πρόβλημα του συνταξιοδοτικού. 
Αλλά, η αλήθεια είναι μία. Εφόσον ο Τσίπρας έχει, ή θα έχει, πλήρη ελευθερία, περνά μια διάταξη στην βουλή, οι συνταξιούχοι θα ξέρουνε τι θα έχει αλλάξει και ηρεμούμε.  Αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην πολιτική κορνίστρρα ως σημείο αντιπαραθέσεως, τότε λυπηθείτε τους συνταξιούχους...



Δεν υπάρχουν σχόλια: