31.8.19

Ηττα και γιούχα στο ΟΑΚΑ...


Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-3 από τον ΟΦΗ.
Νίκη για Ξάνθη...
Δεν είναι μόνο η ήττα. Ο Παναθηναϊκός έδειξε αποκαρδιωτική εικόνα απέναντι στον ΟΦΗ, που από την άλλη έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και δίκαια νίκησε 3-1 στο ΟΑΚΑ. Η εμφάνιση των «πράσινων» δεν...
άφησε κανένα περιθώριο για να διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω, προκαλώντας έντονο προβληματισμό. Ένας βαθμός σε δύο ματς και δύο γκολ, αμφότερα με πέναλτι!

Έτσι ξεκίνησαν

Με δύο αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε τον Νούνες στο κέντρο της άμυνας αντί του Κολοβέτσιου και τον Χατζηγιοβάνη αντί του Χατζηθεοδωρίδη στα εξτρέμ.Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία του Τριφυλλιού. Ινσούα αριστερό μπακ, Γιόχανσον δεξί και ο Νούνες με τον Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Ο Κουρμπέλης σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Δώνη και Ζαχίντ. Ο Κολοβός στο δεξί άκρο, ο Χατζηγιοβάνης στο αριστερό και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μακέντα.


Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Σίμος που για πρώτη φορά στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα που τον ανέδειξε στα τέλη της δεκαετίας του 90᾽, ξεκίνησε με τον Σωτηρίου στην υπεράσπιση της εστίας. Κοροβέσης αριστερό μπακ, Μαρινάκης δεξί και ο Γιαννούλης με τον Νάστο στο κέντρο της άμυνας. Μεγιάδο και Νέιρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σεμέδο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, Τσιλιανίδης στο δεξί, ο Νάμπι σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Μάνος.

Ο υπέροχος ΟΦΗ και το… φάντασμα!

Το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ ήταν ένας μονόλογος του ΟΦΗ! Η ομάδα του Γιώργου Σίμου ήρθε στην Αθήνα για να παίξει το ποδόσφαιρό της και πραγματικά πάτησε το… φάντασμα του Παναθηναϊκού. Ενός Παναθηναϊκού που δυσκολευόταν να αλλάξει δεύτερη πάσα, έχανε όλες τις προσωπικές μονομαχίες και είχε τεράστια κενά μεσοαμυντικά και τραγική συμπεριφορά στο αμυντικό τρανζίσιον. 

Οι Κρητικοί που αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα αυτής της δυναμικότητας που είχε κατοχή μπάλας 50% στην Καλογρέζα απέναντι στο συγκρότημα του Δώνη αυτή την διετία, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Έβαλαν δύσκολα με την πίεση ψηλά, κυκλοφόρησαν άριστα την μπάλα και κυρίως ήταν αποτελεσματικότατοι στο επιθετικό τρανζίσιον, εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που άφηνε ο Παναθηναϊκός και τις αργές έως ανύπαρκτες επιστροφές.

Ο ΟΦΗ όποτε ήθελε προκαλούσε πανικό στην άμυνα του Παναθηναϊκού και στο 34᾽βρήκε το γκολ που άξιζε βάσει της εικόνας του. Ο Τσιλιανίδης πέρασε την μπάλα κάθετα με μία καταπληκτική έμπνευση και ο Μάνος δεν λάθεψε στο τετ-α-τετ με τον Διούδη. Πριν το άνοιγμα του σκορ είχαν προηγηθεί πολλαπλά… καμπανάκια στους γηπεδούχους. Το δοκάρι του Ναμπί(7᾽), τα σουτ των Τσιλιανίδη και Μάνου μέσα από την περιοχή. Η ομάδα του Δώνη, όμως, ήταν αλλού!

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 43᾽ με τον Γιαννούλη αλλά ο Τζήλος το ακύρωσε ως επιθετικό φάουλ του Έλληνα αμυντικού πάνω στον Μακέντα.

ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗΣ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δώνης έριξε στο ματς τον Μπουζούκη αντί του Χατζηγιοβάνη, έφερε πιο κοντά τον Ζαχίντ στον Μακέντα και έδωσε εντολή για 4-2-3-1. Κινήσεις χωρίς αντίκρισμα, μιας και ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την ίδια άθλια εικόνα πάνω στο χορτάρι.



Μια εικόμα που δεν άφησε ατιμώρητη ο ΟΦΗ, που είπε δύο φορές… ευχαριστώ στα δώρα ερασιτεχνικού επιπέδου που του έκανε ο Παναθηναϊκός!

Στο 49᾽ ο Νούνες ως τελευταίος παίκτης πούλησε την μπάλα, ο Νέιρα βρήκε κάθετα τον Μάνο, ο οποίος πάτησε περιοχή και εκτέλεσε τον Διούδη για το 2-0.

Το λάθος του Πορτογάλου, πάντως, το ζήλεψε και εννιά λεπτά αργότερα ο Μπουζούκης. Προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα στον πορτιέρο του, έκανε… χαλαρή πάσα, ο Μάνος έκλεψε μέσα στην περιοχή και σέρβιρε έτοιμο γκολ για τον Τσιλιανίδη. 3-0 ο ΟΦΗ πριν καν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού!

Τα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιιού ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Παναθηναϊκός το μόνο που κατάφερε ήταν να μείωσει με πέναλτι που κέρδισε ο Περέα και εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα στο 85᾽.

Ο ΟΦΗ κράτησε εύκολα το 3-1 και πήρε μία σπουδαία νίκη, ενώ σαν να μην έφτανε η ήττα, οι γηπεδούχοι έχασαν με κόκκινη κάρτα τον Κουρμπέλη στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων!

Αποδοκιμασίες για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Οι φίλοι του «τριφυλλιού», βλέποντας αυτή την τόσο άσχημη εικόνα ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες αρκετές φορές.

Πρώτα αμέσως μετά το τρίτο τέρμα των Κρητικών, ενώ η πιο έντονη στιγμή αποδοκιμασιών ήταν στην αλλαγή του Νούνες. Επίσης, ακόμα και μετά το γκολ που σημείωσε από την άσπρη βούλα ο Μακέντα, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες για τους «πράσινους».

Ονειρικό ξεκίνημα για Ξάνθη

Μία εβδομάδα μετά την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ πέρασε και από το Αγρίνιο, επικρατώντας με 2-1 του Παναιτωλικού και μάλιστα με ανατροπή! 

Κάπως έτσι, οι Ακρίτες έκαναν το δύο στα δύο στην Super League και βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι βαθμούς, με τους Αγρινιώτες να μετράνε δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και να έχουν κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, η Ξάνθη μένει αήττητη κόντρα στον Παναιτωλικό για εντέκατο σερί παιχνίδι, δείχνοντας ότι του έχει πάρει τον... άερα! 

Την επόμενη αγωνιστική, μετά την διακοπή ο Παναιτωλικός φιλοξενείται από τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ενώ η Ξάνθη υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. 

πηγες gazzetta.gr, sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: