30.11.16

Τρεις θερμαινόμενους χώρους ανοίγει ο δήμος Αθηναίων...

για τους άστεγους...

Τρεις θερμαινόμενους χώρους διαθέτει από σήμερα ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με...
σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ψύχος με άξονα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ενώ το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), με δύο ομάδες δράσης, πραγματοποιεί επιτόπιες παρεμβάσεις εφοδιάζοντας τους άστεγους με ρούχα, σκεπάσματα και τρόφιμα. Παράλληλα εφοδιάζει τους τρεις εν λειτουργία θερμαινόμενους χώρους με φαγητό και κουβέρτες, ενώ σε 24ωρη βάση παρέχει πληροφορίες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων διαθέτει τρεις θερμαινόμενους χώρους με 24ωρη στελέχωση προσωπικού. Πρόκειται για τους χώρους:

Α. Το κτίριο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35

Β. Το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60

Γ. Η Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, Μαμούρη & Δύμης

Επίσης, χώρο για τη φιλοξενία αστέγων παραχωρεί τις ημέρες 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου και τις ώρες 20.00 με 08.00 το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, στην οδό Ευρυπίδου 14.

Σε λειτουργία, για έκτακτα περιστατικά, τίθενται οι τηλεφωνικές γραμμές: 210 5246515 – 210 5246516 και 1595.

Οι ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ συμμετέχουν παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες με εθελοντές του ιατρικού χώρου στους θερμαινόμενους χώρους αλλά και στις περιπολίες στους δρόμους εφόσον χρειαστεί.

Παράλληλα αρωγή και υπηρεσίες με ομάδες δράσης στους δρόμους παρέχουν: ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η EMFASIS, το ΚΕΘΕΑ- ΕΞΕΛΙΞΗΣ, το Κέντρο Ζωής, η ΚΛΙΜΑΚΑ, ο ΟΚΑΝΑ ο οποίος θα λειτουργεί και Κέντρο Ημέρας στην οδό Καποδιστρίου 46 κατά τις ώρες 12.00 έως 14.00, η PRAKSIS η οποία επίσης θα λειτουργεί και Κέντρο Ημέρας κατά τις ώρες 8.30 με 21.00 και η ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ.

Η Ομάδα E.K.K.A. συμμετέχει χορηγώντας αυτοκίνητο με οδηγό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: