30.11.16

Αξιολογώντας την αξιολόγηση...

Βασίλης ΚικίλιαςΟ εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αφού ξεκαθάρισε πως το κόμμα της Πειραιώς επιθυμεί να κλείσει...
η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της, καθυστέρηση στο θέμα.

Ο Βασίλιας Κικίλιας, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιτέθηκε παράλληλα στον πρωθυπουργό σημειώνοντας: «αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει ας παραιτηθεί».

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ανέφερε πως: «η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο μνημόνιο».

Σχολιάζοντας σκωπτικά τη διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση, είπε ότι η κυβέρνηση επί 14 μήνες έλεγε ότι κλείνει, παρίστανε ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και κατέληξε στον κόφτη και στο υπερταμείο.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως σε μία κρίσιμη φάση, ο πρωθυπουργός είναι απών, «πουλάει στο εσωτερικό του κοινό δήθεν αριστεροσύνη, με το ταξίδι στη Κούβα».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βουλγαρία και Σερβία τόνισε ότι οι συζητήσεις που είχε με τις ηγεσίες των δύο χωρών είχαν τριπλό αποτέλεσμα: Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, την οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης και συνεργασίας, καθώς και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «παράγοντα αστάθειας στην περιοχή», ο οποίος προκαλεί και δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

«Είμαστε σταθερά στη γραμμή ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει άμεσα προς την Άγκυρα», είπε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: