30.11.16

Ζήγρας «ξανακαίει» Άκη...


"Το μαύρο χρήμα κατέληγε σε αυτόν"...

«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ο τελικός αποδέκτης των μιζών από τα εξοπλιστικά» ανέφερε, εκ νέου, κατά την...
σημερινή απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας. 

Όσο για τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος κατά την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο ίδιος -άλλοτε εξ απορρήτων του πρώην υπουργού- δήλωσε «μετανιωμένος», αναφέροντας μάλιστα πως ο εξάδελφός του, πρωην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, τον «παραπλάνησε».

Ειδικότερα, στην απολογία του ο Νίκος Ζήγρας έβαλε εκ νέου στο «κάδρο» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, λέγοντας πως εκείνος ήταν ο τελικός αποδέκτης των μιζών για την προμήθεια των δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Νίκος Ζήγρας τόνισε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίο εμπιστευόταν, τον παραπλάνησε. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μου είπε από πού ήταν τα χρήματα. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικους, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλιδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά, όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης, τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Νίκος Ζήγρας αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής του Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας πως ξόδεψε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004 και του 2007. 

Είπε, μεταξύ άλλων, για τον πρώην υπουργό: «Ξόδεψε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ ανά εκλογική περίοδο. Έλεγε ότι πρέπει να εκλεγεί, για να έχει βουλευτική ασυλία... Πώς πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πώς πλήρωσε τον γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πώς αγοράστηκαν ακίνητα της λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλληνίας, το διαμέρισμα στην  Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο Φαληρικό Δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στην Πατησίων, το διαμερίσμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;».

«Με έσωσε από τον θάνατο»

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού ανέφερε πως το μόνο όφελος που είχε ο ίδιος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ήταν η στήριξη του στην αρρώστια του.

«Με έσωσε από τον θάνατο και αυτό με έκανε να νιώθω μια τεράστια ευγνωμοσύνη» είπε, για να συμπληρώσει όμως πως όλα έγιναν από υστεροβουλία. Τέλος, ανέφερε πως όλες οι κινήσεις που έκανε ήταν κατ' εντολή του πρώην υπουργού.

Η απολογία του Νίκου Ζήγρα θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου...

protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: