30.8.11

Τον πέθαναν οι τράπεζες!...


Στο θάνατο έστειλαν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρείες έναν 52χρονο! Όπως καταγγέλλει η οικογένεια του Δημήτρη Δ. (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας), ο άνθρωπός τους υπέστη έμφραγμα, έπειτα από τηλεφώνημα εισπρακτικής εταιρείας, που τον απειλούσε, ότι...


οι τράπεζες θα του πάρουν το σπίτι, αν δεν πλήρωνε τις δόσεις του δανείου του!

Η απίστευτη ιστορία που αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb και θα προκαλέσει σάλο, εκτυλίχθηκε το 2009. Ο Δημήτρης Δ. διατηρούσε ένα μικρό γραφείο μεταφορών στη Γερμανία. Οι δουλειές πήγαιναν καλά και αποφάσισε να πάρει ένα επισκευαστικό δάνειο ύψους περίπου 135.000 ευρώ από την Εμπορική Τράπεζα. Όμως, όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, το επάγγελμά του ήταν ένα από τα πρώτα που επλήγησαν. Η δουλειά μειώθηκε σημαντικά και ο 52χρονος άνδρας άρχισε να καθυστερεί την πληρωμή των δόσεων. «Την περίοδο εκείνη χρωστούσε δύο δόσεις στις τράπεζες. Η κάθε μία ήταν 1.250 ευρώ. Τον έπαιρναν οι εισπρακτικές και τον πίεζαν, αν και επί τέσσερα χρόνια ήμασταν συνεπείς στις πληρωμές. “Δεν αντέχω άλλο, με έχει πιάσει πονοκέφαλος από τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών εταιρειών” μου έλεγε», δηλώνει στο newsbomb η σύζυγός του.

Στις 13-3-2009, στις 7.15 το απόγευμα, το κινητό του τηλέφωνο χτύπησε. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν για πολλοστή φορά υπάλληλος της εισπρακτικής εταιρείας, που ζητούσε από τον άνδρα να καταβάλλει τα χρήματα, ειδάλλως η τράπεζα θα του έπαιρνε το σπίτι, το οποίο είχε υποθηκεύσει προκειμένου να πάρει το δάνειο. Εκείνος μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει, ότι βρισκόταν στη Νυρεμβέργη για ένα δρομολόγιο με το επαγγελματικό του αυτοκίνητο και με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθούσε να πληρώσει τις δόσεις. «Αμάν αυτές οι τράπεζες» τον άκουσαν οι φίλοι του να λέει, όταν έκλεισε το τηλέφωνο. Και ήταν οι τελευταίες του λέξεις. Ο 52χρονος Δημήτρης Δ. υπέστη έμφραγμα και σωριάστηκε στο δρόμο. «Σε οκτώ λεπτά έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο και γιατρός, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα. Έχασα τον άνδρα μου και τα παιδιά μου έμειναν ορφανά από πατέρα εξαιτίας ενός τηλεφωνήματος. Θεωρώ υπεύθυνες τις τράπεζες για το θάνατο του συζύγου μου», καταγγέλλει η σύζυγός του. Όπως λέει, μάλιστα, ο άνδρας της ήταν υγιέστατος, ενώ πρόσφατα είχε υποβληθεί σε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις, που δεν είχαν δείξει το παραμικρό.

Η σύζυγος του άτυχου Δημήτρη Δ. υποστηρίζει, ότι ο ψυχολογικός εκβιασμός των τραπεζών οδήγησε στο θάνατο τον άνδρα της και πατέρα των δύο παιδιών τους. Και όλα αυτά με την ανοχή της πολιτείας, η οποία επιτρέπει ακόμη και σήμερα να λειτουργεί η «μαφία» των εισπρακτικών εταιρειών, που απειλούν, εκβιάζουν και, όπως αποδεικνύεται, στέλνουν στο θάνατο τους πολίτες.

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: