31.8.11

«Στο κόκκινο» το Χ.Α. ...


Αρνητικό είναι και σήμερα το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά την άνοδο των δεικτών στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο μιας σειράς ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα στον... τραπεζικό κλάδο.

«Μικτές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν στις ευρωπαϊκές αγορές με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις αιτήσεις στεγαστικών δανείων και τις βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ. Στην εγχώρια αγορά αναμένουμε νευρικότητα με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο», ανέφερε η Proton Bank [PRBr.AT] Σχετικά άρθρα στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (10:56), ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 2,59% στις 933,32 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 8,21 εκατομμύρια ευρώ.

«Στο κόκκινο» βρίσκονται και οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες στην πλειονότητά τους, με τις απώλειες των τραπεζών να ξεπερνούν το 3%.

Απώλειες 2,7% καταγράφει ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας η οποία ανακοίνωσε χθες μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ότι η επίπτωση από την συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) θα ανέλθει στα 1,645 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προβλέψεις της για το PSI ανέρχονται στα 1,005 δισ. ευρώ, υποχωρούν κατά 5,3%.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: