30.7.19

Επιμένει στη «φωτεινή Ελλάδα» ο Μητσοτάκης...


Επιμένει στη «φωτεινή Ελλάδα» ο Μητσοτάκης


«Είμαι εδώ για να αναδείξω την πολιτική κατεύθυνση των πρωτοβουλιών μας» ανέφερε εντός Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να βάλει ιδεολογικό πρόσημο στην...
πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησής του.

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι ανταποκρίνεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις για ανακούφιση των Ελλήνων.






Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας σημαντικά το σχέδιο των 120 δόσεων ευνοεί ταυτόχρονα εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Και τρίτον έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο με μελετημένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους κυρίως όμως τους πιο αδύναμους».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο υπηρετεί τους στόχους που εξαρχής βάλαμε, τηρώντας τις υποσχέσεις μας: την αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων, την αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για νέες επενδύσεις, ανάπτυξη και πολλές καλές δουλειές. Και τελικά την μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος ώστε αυτό να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για νέα πολιτική θεώρηση που προκαλεί αμηχανία στην αντιπολίτευση για να σημειώσει ότι «οι κοινωνίες είναι πολύ σύνθετες για να ερμηνεύονται με όρους του 19ου αιώνα» και να επισημάνει «το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί την πρώτη βολή μιας οικονομικής αντίληψης με συγκεκριμένη πολιτική πρώτη ύλη. Κορμός της η ανάπτυξη. Ιμάντας της πάντα η παραγωγική μεσαία τάξη. Φυσικό περιβάλλον ο 21ος αιώνας και στόχος πάντα η φωτεινή Ελλάδα».

«Είμαστε μόνο στην αρχή. Σε λίγο έρχεται η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση που θα δίνει τολμηρά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, θα καθιερώνει το ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές μας και θα ανακουφίζει το τραπεζικό σύστημα» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός για να τονίσει ότι «δύο είναι οι λέξεις κλειδιά στην πολιτική μας το “αποτέλεσμα” και η “εμπιστοσύνη”».

«Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στους πολίτες, ενώ η χώρα αρχίζει να περιβάλλεται με ένα πλέγμα εμπιστοσύνης που μας κάνει να πιστεύουμε ότι αφήνουμε πίσω τα χρόνια της κρίσης» είπε ο Κ. Μητσοτάκης για να προχωρήσει σε ένα ακόμη ευχολόγιο σημειώνοντας «όταν μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί να μην μας εμπιστεύονται οι εταίροι μας».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός ανέφερε «Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα και τη μπορούμε γιατί δεν θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε μπροστά μέχρι να πάμε τη χώρα ψηλά».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: