31.7.19

Ακύρωσε τη συνάντηση με τον υπουργό...


...για να πάει για κούρεμα...

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ακύρωσε μια συνάντηση αυτήν την εβδομάδα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν, για να πάει για...
κούρεμα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Μπολσονάρου επικαλέστηκε διαφωνίες στην ατζέντα των συνομιλιών, αν και η συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό ακυρώθηκε μόλις μια ώρα πριν. Ο Μπολσονάρου πήγε να κουρευτεί την ίδια στιγμή που είχε προγραμματιστεί το τετ α τετ με τον Λεντριάν, τη Δευτέρα, και μάλιστα το έκανε σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook.

Ούτε το γαλλικό ΥΠΕΞ ούτε το γραφείο του Μπολσονάρου έχουν ανταποκριθεί σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν σχετικά.

Ο Λεντριάν, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, είπε χθες ότι μεταφέρει ένα μήνυμα από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με το οποίο ζητείται η εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, ο σεβασμός των περιβαλλοντικών και υγειονομικών κανόνων της ΕΕ και η προστασία του «ευαίσθητου» αγροτικού τομέα.

Τον περασμένο μήνα στην Ιαπωνία, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι δεν θα υπογράψει την εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του εμπορικού μπλοκ της Νότιας Αμερικής Mercosur, εάν ο Μπολσονάρου αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού.

Ο Μπολσονάρου αναμενόταν να βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων από τον Λεντριάν για τις περιβαλλοντικές πολιτικές του.

«Σήμερα θα συναντηθώ με τον Γάλλο υπουργό, (και) εάν δεν κάνω λάθος, θα συζητήσουμε το θέμα του περιβάλλοντος. Δεν θα πρέπει να γίνει σκληρός απέναντί μου» σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μπολσονάρου, τη Δευτέρα το πρωί.

«Θα πρέπει να καταλάβει ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας άλλαξε κι ότι η υποταγή που είχαμε στο παρελθόν προς άλλες κυβερνήσεις πλέον δεν υφίσταται» υπογράμμισε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: