30.7.19

Σαντορινιός: Η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στους νησιώτες...


Σαντορινιός: Η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στους νησιώτες


Η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις επικείμενες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ δεν έκανε δεκτή την τροπολογία που...
κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε την κατάργηση της υποχρέωσης πληρωμής ΕΝΦΙΑ στα νησιά της χώρας, με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων.

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός με δήλωσή του αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση, είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εντασσόταν στο πλαίσιο των μέτρων ανακούφισης που είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2019 ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν την ψήφισή της.

«Τώρα που η ΝΔ είχε την ευκαιρία να επιδείξει το ενδιαφέρον της για τα νησιά, σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια της προεκλογικής περιόδου, αρνείται την ψήφιση της τροπολογίας και γυρίζει την πλάτη στους νησιώτες.

Ενώ, την ίδια ώρα που απορρίπτει μια ρύθμιση για την νησιωτικότητα με αρκετά μικρό δημοσιονομικό κόστος αλλά μεγάλη συμβολική σημασία, περνάει άρθρο που η Ελληνική Οικονομία χρεώνεται με 22εκατ. ευρώ για να υπάρξει μείωση 10% στις περιουσίες αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ» σημειώνει και προσθέτει: «Ανερυθρίαστα λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι αδιαφορεί για τα νησιά και την νησιωτική πολιτική και πριμοδοτεί αυτούς που πραγματικά είναι οι εντολείς της, το 0,2% των Ελλήνων που έχουν περιουσίες εκατομμυρίων»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: